avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj- imobil cumparat prin programul Prima ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj- imobil cumparat prin programul Prima casa

Buna seara. Eu si sotul meu am cumparat o casa prin programul Prima casa acum 4 ani (credit pe 30 ani), eu fiind titular de contract de credit, el codebitor. In urma divortului cui ramane casa, in conditiile in care intelegerea verbala la momentul contractarii creditului a fost ca parintii lui sa plateasca ratele lunare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 09:15, 30 Ianuarie 2017
Dumneavoastra trebuie sa stabiliti. Ideal este sa va intelegi pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, o actiune in justitie va stabili, in functie de interesele partilor, cine ramane proprietar, cine urmeaza a fi despagubit, cum se impart toate bunurile si toate datoriile. Recomandarea mea este sa gasiti intelepciunea de a rezolva impreuna aceasta situatie.
succes,
av. Ileana Schwarz
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament 40% inainte de casatorie+credit ipotecar dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri comune simonasimo1971 simonasimo1971 Impreuna cu partenerul meu am cumparat o casa. Creditul pe care l-am contractat in acest sens este pe numele meu. Acum lucrurile nu mai merg bine si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare persoane codebitoare. Silviu79 Silviu79 La momentul contractarii unui credit, eu am fost titularul, iar parintii mei persoane codebitoare si aveam un anumit venit dupa care mi s-a calculat rata pe ... (vezi toată discuția)