avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pentru neplata unei facturi de energie electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pentru neplata unei facturi de energie electrica

Am fost dată în judecă pentru neplata unei facturi enel.Care sunt consecințele pentru neprezentarea în instanță?Menționez câ eu,de bună credință am plătit cât ceva din factură .Aştept un sfat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:00, 26 Ianuarie 2017
Nici o consecinta,prezenta dvs nu este obligatorie,important era sa formulati intampinare pt a va prezenta apararile,faptul ca datoria a fost partial platita etc.
Chiar dacă nu v-ați prezentat la termen, trimiteți instanței un înscris prin care solicitați să reducă pretențiile reclamantei pe motiv că ați efectuat plăți parțiale. Dacă procesul s-a judecat și instanța a dispus obligarea la plata integrală a datoriei, fără să se țină cont de plățile efectuate, formulați apel și aduceți dovezile plății.
Am primit prima citație.Menționez contractul a fost făcut pe numele tatălui care este decedat din 1988.În ianuarie 2016 am făcut un nou contract pe numele meu .Am încercat să discut pentru eşalonare dar mi-au pus nişte sume pe care nu puteam să le plătesc.Cu toate astea eu am fost de bună credință şi lunar am plătit din vechea factură.
Am dus la enel acte doveditoare precum că nu pot plăti eşalonarea facuă de ei dar cu toate astea ei tot nu au înțeles(fluturaş salariu şi întreținere copil) .Ciudat este faptul că ei au venit la citit contuar şi au trimis facturi pe o sumă mică.Este adevărat că tele citirea a fost facută de opersoană învârstă până la un moment dat când în noiembrie 2015 ne-am trezit cu o factură gigant.Ce se întâmplă la sfârşitul procesului şi cât va dura?
Cereti in instanta acelasi lucru, esalonarea precum si sa nu platiti cheltuielile de judecata pe motiv ca recunoasteti inainte de primul termen pretentiile reclamantului, ca ati vrut o intelegere amiabila si ati colaborat pentru stingerea neintelegerii in limita posibilitatilor. Faceti calcul cu sumele care va sunt venituri, sumele care sunt cheltuielile dv. si ale casei, copil etc. si lasati instanta sa dispuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Citatie somatie plata bazna bazna Am o citatie privind o plata a unei facturi din nov.2008,pot cere la tribunal plata in rate ? este vorba de 11.000 lei si suma reprezinta in acest moment 1/2 ... (vezi toată discuția)
Salut, când într-un proces prejudiciul cerut este plătit, ... Alexandeu Alexandeu Salut, când într-un proces prejudiciul cerut este plătit, și se trimite dovada plati la judecătorie, ce procedeu mai trebuie urmat pentru a se încheia ... (vezi toată discuția)