avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata lucrului nedatorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata lucrului nedatorat

Buna dimineata!

Am o mica problema: contabilitatea firmei mele a platit din greseala de doua ori aceasi factura. Desigur, prestatorul care a incasat acesti bani refuza sa ne restituie banii. Pasul urmator ar fi o actiune in restituirea platii nedatorate(repetitiunea)?

Multumesc anticipar si o zi buna incontinuare!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:56, 8 Septembrie 2009
Faceti intai concilierea directa, conform art. 720/1 cod procedura civila.
Dupa care, dati curs actiunii pt restituirea sumei nedatorate.
Inocentia
faceti actiune in repetitiune ulterior concilierii directe conf art.720(1) Cod proc civ
~ Conținut șters la cerere ~
fiind vorba de un litigiu comercial, este obligatorie procedura concilierii prevazute de art 720^1 cod procedura civila. Daca astfel nu se rezolva problema....va adresati apoi instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea conf. art. 720^1 adriea2007 adriea2007 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in noul cod de procedura civila mai exista concilierea asa cum era prevazuta in vechiul cod de procedura civila conf. ... (vezi toată discuția)
Invitatie la conciliere ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: O societate a incheiat un contract de comodat prin care a imprumutat o plasa de fatada unei alte ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)