avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere gravida

Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in scris din septembrie ca sunt gravida. Momentan sunt in concediu medical si ei mi-au trimis preaviz de concediere in care scrie ca se disponibilizeaza un post( pe baza art.65 alin1 Codul muncii) si se da concurs si cine ia nota mica pleaca. Ei nici nu aveau dreptul sa-mi trimita preaviz cat sunt in concediu medical dar ce ma intereseaza, pot sa ma dea afara daca nu ma prezint la examen. Dar daca ma prezint? Dar daca merg la munca dupa examen.Ca ei mi-au bagat sub nas o ordonanta de protectia maternitatii in care se poate da afara salariata gravida dar din alte motive decat cele de sanatate. MAi e valabila legea 25 din 5 martie 2004 saui Codul muncii actualizat e valabil?Dupa codul muncii nu ar putea sa ma dea afara.Dupa ordonanta ar putea.Asa cred eu. Pot sa imi dea preaviz cat sunt gravida? Ce emai tare codul muncii din 2005 sau ordonanta din 2004

Cel mai recent răspuns: maziluandreea79 , utilizator 13:27, 12 Noiembrie 2009
Nu era vb de o confuzie, poate doar de o expr. incompleta, in cadrul reorganizarii judiciare se poate opta si pt restructurarea posturilor.
Probabil ca in cazul de fata nu se pune problema de o restructurare judiciara si concedierile nu o vor afecta pe viitoare mamica :)
Ei vor sa ma streseze cred fiind vulnerabila si avand probleme se bazeaza pe faptul ca nu o sa ma interesez si voi face greseli. La inceput vroiau ca eu sa particip la examen dar sunt hotarata sa nu ma duc ca atunci as da ocazia sa ma dea afara pe incompetenta.Sper ca sarcina sa mearga bine ca ma mai doare burta si sunt dependenta de medicamente.Singura grija este ca nu stiu pana cand imi va mai prelungi doctorita concediul ca si doctorita mea pleaca in perioada asta pentru o luna si jumatate.Ca pana la 1.1.2006 trebuie sa hotarasca pe cine da afara.Ar putea sa se amane examenul si sa se dea in ianuarie?Atunci as fi obligata sa particip daca de exemplu nu as avea concediu medical?
Citeste cu atentie legea urmatoare, poate reusesti sa te incadrezi la una dintre situatiile prevazute in ea sau chiar sa-ti iei concediu de risc maternal, se poate lua si de la medicul de familie si de la cel de specialitate. Mai ales ca tu esti intr-o situatie delicata. [ link extern ]
Avand in vedere ca in Codul Muncii art. 60 lit. c este prevazut ca pe durata sarcinii salariata nu poate fi concediata, iar la voi nu e vb de un faliment sau reorganizare judiciara, parerea mea este ca nu trebuie sa te prezinti la evaluare. Consulta si ceea ce este in contractul vostru colectiv de munca si in Regulamentul intern la procedurile de concediere, asta daca ai posibilitatea... Oricum incearca sa nu-ti mai faci atatea griji pt ca legea e de partea ta.
In aceeasi situatie ma aflu si eu ...
Mie medicul de familie mi-a facut o Trimitere catre medicul de medicina muncii din cadrul Serviciului de Medicina a muncii (la SANEPID in termeni populari).De aici am primit Concediu de risc maternal pentru 9 luni (pana la eliminarea riscului existent pentru evolutia sarcinii).Lunar acest concediu trebuie semnat de medicul ginecolog care urmareste evolutia sarcinii.Aceasta informare se aduce la cunostinta unitatii unde iti desfasori activitatea.
Nu trebuie sa participi la nici o activitate (examen, evaluare, luare la cunostinta a preavizului, sau cerere de incetare a CIM cu acordul partilor in aceasta perioada), poti considera ...d.p.d.v.teoretic cel putin, ca esti departe ...intr-un spital maternitate eventual ,unde nimeni nu te poate ataca.
aceeasi problema o am, si eu :(.patronul meu,pe motiv ca i-am cerut drepturile salariale restante, mi-a zis ca mi-a desfiintat postul si ca o sa ma sune sa vin sa fac lichidarea.tinand cont ca am ramas insarcinata cand eram deja angajata la ei,poate face acest lucru?dupa cum am citit mai sus,daca intru in concediu medical, ma pot "feri"de dat afara?:(va rog sa imi raspundeti si mie.multumesc , la multi ani si un an nou fericit tuturor.alina,giurgiu

Alte discuții în legătură

Este posibila concediere angajatei însărcinate fiind in cm? nu concediu prenatal nici concediu de risc Alinroxi Alinroxi Este posibila concedierea fiind in concediu medical? Am anunțat angajatorul de sarcina fin primele săptămâni, am niște probleme si medicul specialist mi-a ... (vezi toată discuția)
Preaviz pentru gravida, functionar public loriuta loriuta Odata cu regionalizarea foarte multi functionari publici au primit preavize cu posibilitatea optiunii pt un loc vacant pt care tb dea concurs in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)