avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de locatari

De 14 ani , aproximativ, blocul in care locuiesc nu mai face parte din nici o asociatie de locatari ,am ramas cu o datorie de 140 RON la vechea asociatie (14 ani in urma) , am nevoie de o adeverinta ca nu am datorii la aceasta asociatie, am fost aceasta asociatie si am constatat ca acum am in jur de 1400RON de plata, trebuie sa mentionez ca nu am primit nici o notificare despre aceasta datorie, nici nu stiam ca exista. Ce pot sa fac in aceasta situatie, exista o modalitate de a sterge sau de a recalcula aceasta datorie...?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:28, 31 Ianuarie 2017
Asociatia s-a desfiintat in urma cu 14 ani sau ce s-a intampla cu asociatia?
Nu ati fost lamurit cum s-a ajuns la o suma de 10 ori mai mare?
Daca au pus penalitati acestea nu pot depasi suma la care se aplica.
Se intelege ca doriti sa vindeti apartamentul iar notarul va cere adeverinta de la asociatie.

Cum platiti in prezent cheltuielile individuale si cele cu partile comune daca blocul nu are asociatie?
Asociatia exista ,doar ca nu mai beneficiem de serviciile ei ( nu avem femeie de serviciu ,nu avem contuar de curent pe casa scarii si nici incalzire centralizata ) ,Administratorul de asociatie actual a spus ca asa a preluat asociatia acum 6 ani si ca nu are nici o obligatie fata de blocul in care locuiesc .Suma la care s-a ajuns da, sunt penalitați .
Va referiti la vechea asociatie si asociatia care exista. Clarificati un aspect, exista sau nu asociatie de proprietari?

Administratorul de asociatie actual a spus ca asa a preluat asociatia acum 6 ani si ca nu are nici o obligatie fata de blocul in care locuiesc

Nu aveti presedinte al asociatiei? Administratorul il platiti?

am ramas cu o datorie de 140 RON la vechea asociatie (14 ani in urma) (...)am fost aceasta asociatie si am constatat ca acum am in jur de 1400RON de plata

Aceasta datorie nu a aparut lunar in lista de plata timp de 14 ani?
Vechea asociație este și actuala doar ca nu mai facem parte din ea , nu mai beneficiem de serviciile ei. NU avem presedinte de asociatie si nu platim nici Administratorul . In acest timp nu s-a primit nici o notificare despre nici o datorie ,nici o lista de plata nu a fost afisata pe casa scarii, administratorul a spus ca nu are aceasta obligatie de vreme ce nu mai facem parte (blocul) din aseasta asociatie .
Asociatia are mai multe blocuri ,scari de bloc, care beneficiaza de serviciile ei, si sunt si scari de bloc care au renuntat la serviciile asociatiei ,proprietarii de apartamente administand in comun spatiul comun de pe scara.

Alte discuții în legătură

Datorie catre administratorul de bloc cioflea cioflea Buna ziua Am o problema legata de cheltuielileere restante la intretinere (gunoi si apa rece) de pe vremea vechiului administrator care nu a incasat ... (vezi toată discuția)
Penalizari care apar dupa 3ani tutu? tutu? In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei ... (vezi toată discuția)
Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)