avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamuriri cu privire la procedura de uzucapiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamuriri cu privire la procedura de uzucapiune

Buna ziua

Am cumparat un imobil in 1981, iar in 2015 am deschis o actiune de granituire, impotriva unui vecin de al meu pentru o suprafata cu latimea de 35 cm, care imi lipseste din suprafata inscrisa in CF conform masuratorilor topometristilor.

Mentionez ca vecinul a folosit in toata aceasta perioada terenul, avand poarta pana langa casa mea, desi eu am platit impozit in fiecare an pe respectiva suprafata.

Am gasit pe portal o actiune de uzucapiune din aceasi lista sedinta cu dosarul meu si cautand mai multe informatii despre aceasta uzucapiune, am inteles ca cineva poate intra in posesia terenului, cladirii, daca le-a utilizat un timp indelungat 10-20 ani si indeplineste 2 conditii posesia să se întemeieze pe un just titlu şi să fie de bună-credinţă.

In cazul meu daca se atesta prin raport de expertiza (trebuie sa-l depuna la dosar expertii) ca suprafata respectiva imi apartine, avocatul partii adverse poate invoca aceasta procedura de uzucapiune? ca vecinul sa ramana cu terenul meu pentru ca il foloseste din 1981 (36 ani) .
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
clau1858, utilizator
Cel mai recent răspuns: clau1858 , utilizator 14:35, 3 Februarie 2017
Ar fi trebuit sa fie deja invocata aceasta uzucapiune fie de calea unei cereri reconventionale, fie ca si exceptie, avand in vedere stadiul dosarului.

Intrebarea este ce aparari a invocat pana acum paratul ?
Multumesc pentru raspuns

Avocatul partii adverse a facut o cerere reconventionala la inceput cu privire la relocarea stresinii casei mele, in rest nu a mai facut nimic decat sa traga de timp cu ajutorul instantei de judecata, in dosar fiind dispusa o contraexpertiza cu trei experti topo, iar unul dintre acestia refuza de 5 luni si ceva sa dea masuratorile celorlati doi colegi.
Sper ca data viitoare sa reusesc sa recuzez expertul problema, pentru ca este evident ca nu are de gand sa-si faca datoria, daca a sfidat instanta prin neprezentare la sedinta in care a fost citat .
Trebuie sa solicitati prin intermediul instantei inlocuirea expertului care refuza sa execute lucrarea dispusa de instanta.
Va multumesc pentru raspunsurile acordate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Recuzare experti adi8165 adi8165 Am un caz de granituire, iar la ultima sedinta avocatul meu a solicitat fiind fortat de situatie instanta dispunand o noua cercetare la fata locului recuzarea ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)