avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calorifere nebransate si eu platesc caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calorifere nebransate si eu platesc caldura

Ap.cumparat mai 2016. Nelocuit. Cerere inreg in iulie 2016 pt plata 0 pers la cotele de intretinere pt perioada iul-oct 2016. Inceput renovari la "sange". Terminat bani si renovari nu. Admin scade gaze, apa calda si rece, insa trece cu 1 persoana pe restul de chelt. In noiemb a refuzat inreg unei noi cereri pe motiv ca ea stie si tine cont de cea veche: "mergem pe incredere" spuse ea. Caloriferele zac pe jos in sufragerie si pe tevi sunt fluturasi, blocul e pausal la apa si caldura. Joi, 19 ian 2017, cand mi-am facut curaj sa trec pe acolo mai sa-mi stea inima: 2 luni intret ( cu caldura): 689 ron. Mi-a tras-o doamna! Si rau de tot! Am chemat Radet si a constatat ca nu sunt in functiune, impreuna cu dna admin. Nu este de ajuns: doreste o hartie de la Radet prin care i se spune suprafata ce va fi scazuta. Ma umileste pt simplul fapt ca dansa nu a fost anuntata cand s-a vandut ap, deoarece dorea sa-l cumpere pt fata...Cu foarte multe interventii am reusit sa ma programez intr-o audienta la Radet, insa in urma diverselor discutii cu diversi angajati " de pe pozitii mai joase", inclin sa cred ca nu prea voi avea sorti de izbanda cu ei, deoarece replica lor este indiferent de situatie: "nu se fac debransari in cursul iernii!!!". Stau cu chirie in alt ap, am 2 copii, am apelat la un credit destul de mare pt a ne satisface acest "moft" de a avea un ap, sunt si bugetar si nu prea mai pot sa dorm noaptea de cateva zile. As dori niste sfaturi pertinente despre cum ar trebui sa rezolv situatia. Dna admin nu doreste sub nicio forma sa calculeze doar tevile comune pt ap meu: "de ce sa se incarce ea , sau pe ceilalti cu ce trebuie sa platesc eu?". Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 15:50, 29 Ianuarie 2017
Interventie moderator

Aveti dreptate in ceea ce spuneti, iar subiectul a fost amplu dezvoltat pe forumul nostru de-a lungul anilor.
In acest topic, insa, intrebarea utilizatorului nu a fost daca era sau nu obligat sa incalzeasca apartamentul, ci daca nu a consumat caldura, de ce sa o plateasca. Aceasta este tema si noi la aceasta am raspuns.

Daca divagam pe teme tangentiale nu mai pastram consecventa discutiei.
Corect!
Iata un fel de solutie.
Gaga_bebe sa faca o cerere la presedinte privind constiuirea unei comisii formata din comitetul executiv, administrator si inca doi vecini de scara. Acestia se vor deplasa la fata locului si vor constata situatia reala pe care o vor consemna in proces-verbal.
Urmare celor constatate, comitetul va adopta o decizie prin care Gaga_bebe va fi scazut la intretinere iar sumele se vor recupera de la ceilalti proprietari in trei luni, esalonat.
Nu se aduce la cunostinta decizia comitetului dar va fi comunicata administratorului pentru executare.
Dar intervine factorul uman, adica trebuie intelegere.

Interventie moderator

Am mutat intrebarea dv. in alt topic "Cine repara?" pentru ca avea alta tema.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ag cu aplicare retroactiva - legala? dolosiv dolosiv In 2006 am debransat total apartamentul, fiind nelocuit cativa ani. Apoi am montat repartitoare, ca toti vecinii. La sfarsit de decembrie 2010 s-a luat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)