avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protecție
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protecție

Buna ziua, sunt in divorț cu soția , aceasta se manifesta violent atat fata de mine cât și față de copii de mai mult timp având mai multe conflicte cu ea, fiind violenta chiar și acum doua zile in timp ce mă aflam cu fiul și fiica mea in pat atipisem, aceasta venind de la serviciu a intrat în camera mea punandu-mi mana pe fata, zgariindu-ma și amenintandu-ma că mă omoară in prezenta copiilor pe motiv că i-am închis abonamentul de telefonie mobila care era pe numele meu eu il plateam, anuntand-o despre acest aspect cu o săptămână înainte, după care a început să distrugă diverse lucruri, lovindu-se cu capul de mobila, deschizand fereastra amenintand să se arunca , că vrea să moara in noaptea aia .. inregistrand-o audio cu telefonul. Am sunat la 112 dar aceasta a părăsit locuința în timp ce apelam. A venind politia a constatat că sunt zgâriat pe fata bunuri distruse, a fost dată la toate patrulele din oraș , soția intorcandu-se după aproximativ două ore. Am anunțat poliția că s-a întors acasă solicitand și ambulanta dar aceasta se calmase. Punând înregistrarea celor de la salvare in care spunea că vrea să moara, că se arunca pe fereastra,au hotărât să o ducă la spital, dar nu au dus-o la psihiatrie au dus-o la UPU, venind după două ore acasa. Ieri am mers să scot certificat medico-legal .
1) Pot depune la judecătorie să obțin ordin de protecție în urma acestui eveniment deoarece îmi este frică să mai locuiesc cu aceasta ?
2) Care este procedura și cât costă actele care trebuie depuse ?
3) Va rog daca îmi puteți da un model pentru o astfel de cerere
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:36, 27 Ianuarie 2017
1. Da, puteti.
2. Cerere pentru ordin de protectie. Trebuie sa probati cele expuse cu dovezi (inregistrari, cum spuneati), mesaje si eventual martor/martori. Din cate stiu, este scutit de taxa de timbru judiciar. Ar fi de recomandat sa va angajati un avocat. Daca nu va permiteti, vă va reprezenta unul din oficiu
3. [ link extern ]
(aveti si instructiuni de completare in subsolul documentului daca accesati link-ul)
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
guest3333, utilizator
Pt obtinerea ordinului de protectie sunteti scutit de taxa de timbru,pt a face dovada comportamentului sotiei importante sunt inscrisuri,certificat iml,adresa de la politie din care sa rezulte faptul ca ati sunat la 112,martori care sa sustina varianta dvs etc.In marea majoritate a cazurilor femeia abuzata solicita emitere ordin impotriva sotului sau concubinului agresor.Fara sfatul unui av sau fara martori care sa spuna ,,ce trebuie''aveti sanse relativ mici ,este greu de crezut si de catre instanta ca va terorizeaza o femeie .Oricum succes.
A mai avut și în trecut mai multe acțiuni violente asupra mea încercând să mă înțepe in zona inimii reacționând cu mâna stângă, ma înțepat în palma intre degetele de la mana, am fisa de la UPU, am mers și am făcut injecție anti tetanos.
Toate inscrisurile respective pot sa va foloseasca,tb depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in dosarul de divort cornycorny cornycorny Buna ziua, sunt in divort cu soția am avut un termen de împăcare , aceasta având mai multe manifestări violente în această perioadă fara de mine și ... (vezi toată discuția)
Informatii divort si ordin de restrictie skeptic skeptic Va scriu in speranta de a primi niste lamuri in privinta divortului cu un sot violent. Mai exact: suntem 2 frati majori iar mama ar vrea sa divorteze de tatal ... (vezi toată discuția)
Mai jos prezint un caz in care politistii chemati pentru un caz ... Insanity66 Insanity66 Mai jos prezint un caz in care politistii chemati pentru un caz de violenta domestica au anuntat dinainte venirea lor pentru a se calma lucrurile pana cand ... (vezi toată discuția)