avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata inexistent la rubrica din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata inexistent la rubrica din certificatul de nastere

Buna ziua tututror!
O persoana a nascut in Spania si la nastere pt a i se elibera certificat de nastere i-a declarat doar prenumele EX: George Ion iar acest prenume a fost inregistrat la rubrica numele tatalui- george si la rubrica prenume- IOn.
Mentionez ca mama nu a declarat intreg numele pt ca barbatul era insurat si nu vroia sa mai aiba vreo legatura cu acesta.In plus cei din Spania au spus ca nu ii vor elibera certificat de nastere fara completarea si a rubricii privitoare la tata.
Au trecut 6 ani, mama se intoarce in tara , i se elibereaza un alt certificat si in Romania pe baza celui din Spania si doreste sa plece din nou cu copilul insa se loveste de acordul tatalui.
Intrebare, care este calea care trebuie sa o urmeze mama intrucat aceasta in orezent doreste sa radieze cu totul numele si prenumele acelui barbat( tatalui) ?
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 14:36, 8 Septembrie 2009
Se elibereaza un nou certificat de nastere in Romania si atunci in dreptul tatalui se va bara cu liniuta. Totusi, ar fi o problema: copilul are cetatenie spaniola? S-a nascut in Spania, inregistrarea nasterii facandu-se acolo.
copilul are deja certificat de nastere eliberat si in Romania insa pe baza celui Spaniol.
Intai trebuie efectuata modificarea certificatului de nastere eliberat in Spania , fiindca autoritatile romane elibereaza alt certificat numai in baza aceluia eliberat in strainatate!B-)
alte idei fara a trebui efectuata o deplasare in Spania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea certificatului de nastere al copilului meu marilenastefania marilenastefania sint necasatorita si am un copil cu perechea mea am nascut in spania si nu mi-au scris numele meu de familie in certificatul de nastere .am fost in rominia sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)