Pentru dezbaterea unei succesiuni dupa bunici mei in instanta ce obligatii am?
Bunul este o garsoniera care este ocupata de copilul matusei mele fara acordul meu dupa decesul bunicilor.
Matusa nu doreste sa deschidem succesiunea desi au trecut multi ani si nici impozitul nu doreste sa il achite,spunand ca nu e pregatita financiar.
Taxa de 3% trebuie achitata la inceperea procesului?
Mentionez ca i-am oferit loc de veci pentru bunica care era o mostenire de a mamei, taxele sunt achitate de catre ei
Buna seara,
Ca sa dezbateti succcesiunea, daca nu va puteti intelege la notar, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere la care atasati:
- copii de pe actul de deces al celor mosteniti (Buniciul si bunica),
- copii de pe actele de stare civila ale mostenitorilor care sa dovedeasca legaturile de rudenie (in masura in care le aveti. Daca va lipsesc atunci doar ii chemati in instanta indicand cat mai multe date)
- copii de pe actrele de proprietate ale bunurilor ce intra in masa succesorala
- dovada de la camera notarilor publici ca nu s-au de4zbatut succesiunile defunctilor
Taxa de timbru de 5% (avand in vedere ca se solicita nu doar dezbaterea succesiunii vedeti art 5 din OUG 80/2013). Taxa se depune la depunerea cererii.
Daca stiti ca va incadrati in prevederile OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civila, solicitati ajutor public judiciar!
Avand in vedere complexitatea demersurilor, desi nu este obligatoriu, va sfatuiesc sa solicitati ajutorul cuiva cu cunostinte de drept.
Taxa succesiune
v3
acum 3 luni a murit bunica noastra,acu 2 zile am primit citatie de la un notar precum ca sar fi deschis taxa de succesiune.si mama este infiata de bunici mei ... (vezi toată discuția)