avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune imobil

va rog cu o informatie: proprietarul unui apartament a decedat, nu are nici un fel de mostenitori (verificari efectuate de catre politie intrucat a decedat in apartament si medicul de familie nu a eliberat pe loc certificat de deces) si, politia mi-a inmanat cheile apartamentului deoarece eram singura care o mai vizita. Doresc sa o inmormantez si am inteles ca pot intra in posesia apartamentului prin aceasta uzucapiune. Incalc vreo lege? Cum se procedeaza.#-o :)))
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 18:17, 27 Ianuarie 2017
Doar dupa ce-l posedati timp de 10 ani puteti sa-l obtineti prin uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept de propietate.buna seara. cum pot intra in posesia unei garsoniere al carei ... gicu32 gicu32 Buna seara. Cum pot intra in posesia unei garsoniere al carei propietar a decedat,eu suportand contravaloarea serviciilor de inmormantare. Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenit dar fara acte pentru succesiune PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Familia mea a fost contactata de catre o ruda mai indepartata (sora bunicului meu vitreg), pentru a-i oferi ingrijire si sprijin in ultima perioada ... (vezi toată discuția)
Moștenire după unchi flaviaradimat flaviaradimat Buna ziua, am o situație mai complicata si as vrea daca se poate sa ma lămuriți. Fratele mamei, căsătorit fara copii, a decedat in 2007. Sotia acestuia ... (vezi toată discuția)