avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar vs. membru al asociatiei de proprietari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar vs. membru al asociatiei de proprietari.

Buna seara, am o nelamurire. Locuiesc la bloc, sunt cu cineva, stam impreuna, nefiind casatoriti, problema este urmatoarea; Apartamentul este pe numele meu si sotul meu ( desi nu suntem casatoriti, eu asa il consider), a intrat in comitetul de bloc si in urma discutiilor contradictorii cu membrii comitetului, i s-a spus ca nu are nici un drept sa participe la sedintele de comitet sau la sedintele de bloc si sa mai spuna si cate o parere, nefiind proprietar. Va rog sa imi spuneti daca exista o asemenea prevedere si eventual articolul de lege care prevede asa ceva. Cine hotaraste ca daca nu esti proprietar nu ai dreptul sa iti spui parerea ? In baza carei legi ? Membrii asociatiei nu au dreptul la opinie ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:42, 28 Ianuarie 2017
Multumesc mult pentru raspuns.
cyan a scris:

....
Administratorul nu trebuie sa fie proprietar sau membru al asociatiei. Doar presedintele trebuie sa fie proprietar in imobil.

Cred ca mai corect ar fi trebuit spus:
Administratorul nu este necesar sa fie proprietar sau membru al asociatiei.

;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Coproprietari, care este membru de asociatie? Costica33 Costica33 Am urmatoarea situatie: la citeva apartamente sunt 2 coproprietari, nu sunt sot si sotie sau in alte cazuri sunt sot si sotie. Pe tabelul de la infiintarea ... (vezi toată discuția)