avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare funcție abuziv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare funcție abuziv

Fiul meu lucrează ca manipulant marfa (conform contract de munca). Astăzi, patronul le a pus în fata (lui și celorlalți colegi cu aceeași incadrare) un AA prin care se modifica funcția în manipulant-gestionar (exista aceasta funcție? ce cod core are?) și faptul ca în urma fiecărui inventar, suma pe minus mai mare de 5000 lei lu se va imputa. Este legal? În cazul în care niciunul din angajați nu au semnat AA, ce li se poate întâmpla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 28 Ianuarie 2017
Functia de "manipulant - gestionar" nu exista in Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR).

Nesemnarea actului aditional inseamna ca acesta nu-si poate produce efectele pentru care s-a dorit a fi incheiat.

De asemenea, nesemnarea actului aditional poate influenta atitudinea angajatorului fata de dvs, acesta va poate sicana in activitatea dvs astfel incat sa fiti obligat asa va dati demisia.

Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor. (art.254 alin.1 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare danymayl danymayl Buna ziua, pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Cogestiune: plata lipsurilor la inventare deea696969 deea696969 Buna seara , Vin cu o intrebare , mai degraba de o chestiune : In cateva zile directorul ne va da sa semnan un act aditional , prin care le fiecare ... (vezi toată discuția)