avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

executari silite

Buna ziua, am castigat o licitatie publica pentru un apartament. Este vorba de constructia a doua blocuri in 2008, banca a pus sechestru majoritatea apartamentelor. Problema e ca au fost 20 de licitatii pana acum fara a participa cineva. Sa fi picat eu ca de pe luna? Din spusele executorului, la achitarea sumei totale, nu exista nici o problema in a intabula pe numele meu. Acum vad ca debitorul poate sa mai depuna contestatie dupa actul de adjudecare (executorul nu mi-a spus asta). Bun, ce se intampla daca debitorul depunde contestatie? Ce se intampla cu banii dati de mine?
Cel mai recent răspuns: mcata11 , utilizator 21:34, 30 Ianuarie 2017
Debitorul poate face, bineinteles, contestatie si dupa expirarea termenului legal, insa contestatia va fi respinsa ca tardiva.

In principiu executorii si creditorii actioneaza legal, doar prin exceptie se admite o contestatie la executare, dar intr-adevar nu poate fi exclus si acest risc.

Ideea e sa nu va ingrijorati prea tare.

Se pare ca pentru p-v de licitatie exista reglementat un termen special de o luna in care se poate face contestatie la executare, termen care curge de la data inscrierii adjudecarii in cartea funciara.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)
Am fost lipsit până în prezent de folosința unui apartament adjudecat la licitație în anul 2017. ce acțiune pot intenta pentru a recupera prejudiciul care mi s-a creat? ancairo ancairo Buna ziua, In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publca la BEJA X. Am asteptat 20 de zile pentru a vedea daca pe rolul instantei ... (vezi toată discuția)