avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transferul colectiv de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transferul colectiv de personal

In cazul transferului unei intreprinderii sau parti ale aesteia de la cedent la cesionar stiu ca se respecta toate drepturile pe care salariatii le-au avut inainte la cedent (Legea 67/2006). Dar ce se intampla cu drepturile angajatilor initiali ai cesionarului, daca in contractul lor colectiv de munca actual nu cel care se preia, acestia au drepturi mai mici decat ale celor care vin prin transfer. Sunt obligata prin lege sa le dau tuturor aceleasi drepturi? Ca, de exemplu, cei transferati ar lua Prima de Craciun, iar ceilalti mai vechi NU pentru ca nu avem in contractul nostru colectiv de munca stipulat, dar ei "transferatii" au. E normal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 8 Septembrie 2009
In situatia in care, in urma transferului, intreprinderea, unitatea sau parti ale acestora nu isi pastreaza autonomia, iar contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul cesionarului este mai favorabil, salariatilor transferati li se va aplica contractul colectiv de munca mai favorabil - art.9 alin.3 din Legea privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, legea nr 67/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In momentul absorbirii unei firme, angajatii firmei cumparate sunt protejati in vre-un fel? lucian1993 lucian1993 Compania la care lucrez a fost achizitionata si e in procesul de a fi absorbita de o alta companie. Cei din compania cumparatoare au achizitionat cota noastra ... (vezi toată discuția)
Protocol predare-primire fara tot personalul?!? iulia visan iulia visan buna ziua, va rog sa-mi oferiti si mie un raspuns concret la o problema. lucrez in cadrul unei directii pt. sport cu contract individual de munca, pe ... (vezi toată discuția)
Fuziune societati comerciale Eva_56 Eva_56 In cazul fuziunii unor societati comerciale salariatii isi pastreaza drepturile pina la negocierea unui nou CCM? (vezi toată discuția)