avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna la cumulul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna la cumulul de functii

Fiti draguti, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. Scrie undeva, in legislatia romaneasca, faptul ca un salariat care cumuleaza doua functii beneficiaza de concediu de odihna numai la locul de munca unde are functia de baza, iar la celalalt loc de munca are dreptul numai la concediu fara plata? Mie, personal, mi se pare o aberatie pentru ca, mergand pe aceasta logica, inseamna ca cel care cumuleaza mai multe functii nu poate avea niciodata concediu de odihna. In Codul Muncii n-am gasit absolut nimic in acest sens. Dimpotriva, salariatul beneficiaza de toate drepturile proportional cu numarul de ore lucrate. Si concediul de odihna este un drept, nu? Astept un raspuns urgent si va multumesc anticipat.
In Codul muncii este reglementata si problema concediului de munca! Tot acolo scrie ca un salariat, chiar daca cumuleaza mai multe functii are dreptul la un singur concediu de odihna anual! Daca in CIM s-au introdus clauze cu privire la al doilea concediu de odihna, cu care partile sa fi fost de acord, atunci nu este nicio problema!
1. Concediul de odihna (CO) se acorda tuturor salariatilor care au contract individual de munca (CIM).
2. Avand mai multe locuri de munca, deci mai multe CIM, in acelasi timp, beneficiati de la fiecare loc de munca de CO.
3. Singura problema este ca normal ar trebui sa luati CO in acelasi timp de la toti angajatorii, pentru a intelege ceva din CO. Dar nu este obligatoriu.
4. Atentie! Si la CIM cu timp partial beneficiati de acelasi numar de zile de concediu ca si la CIM cu timp normal.

tudorioan:
Unde scrie in Codul muncii asa ceva? La care articol?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc foarte mult. numai ca angajatele noastre pe resurse umane sustin punctul de vedere pe care vi l-am prezentat anterior. Sa fiu sincera, nici nu prea sunt bine pregatite profesional...
1. Tocmai pentru ca nu sunt bine pregatite profesional nu au de unde sa stie.
2. Faceti o sesizare la ITM si amenintati angajatorul cu darea in judecata.
3. Nu e permis ca din cauza unui incompetent sa pierdeti drepturile dvs. cuvenite prin lege.
Daca nu voi ajunge la un consens cu ele, asta am sa si fac. Oricum, ele se prevaleaza de prevederile Hotararii nr. 250/1992. Din punctul meu de vedere, Legea 53/2003 este cea de care ar trebui sa se tina cont mai ales atunci cand se face precizarea ca toti angajatii au dreptul la concediu de odihna anual. Urmeaza apoi o serie de explicitari in acest sens, dar nicaieri, in Codul Muncii, nu se precizeaza ca un salariat are dreptul la concediu de odihna numai in cadrul unitatii unde are considerata functia de baza. Intr-adevar, in H 250/1992 se face aceasta precizare, dar eu consider ca prevederile ei au fost valabile, din acest punct de vedere, pana la intrarea in vigoare a Legii 53/2003. Dumneavoastra ce spuneti? Va multumesc din suflet...

Alte discuții în legătură

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna scoalahomocea scoalahomocea Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pt.pensionari in activitate valih valih Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza? Deasemenea o educatoare care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)