avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna la cumulul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna la cumulul de functii

Fiti draguti, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. Scrie undeva, in legislatia romaneasca, faptul ca un salariat care cumuleaza doua functii beneficiaza de concediu de odihna numai la locul de munca unde are functia de baza, iar la celalalt loc de munca are dreptul numai la concediu fara plata? Mie, personal, mi se pare o aberatie pentru ca, mergand pe aceasta logica, inseamna ca cel care cumuleaza mai multe functii nu poate avea niciodata concediu de odihna. In Codul Muncii n-am gasit absolut nimic in acest sens. Dimpotriva, salariatul beneficiaza de toate drepturile proportional cu numarul de ore lucrate. Si concediul de odihna este un drept, nu? Astept un raspuns urgent si va multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor. Aceleasi argumente le-am prezentat si eu celor de la personal, cele prezente in Codul Muncii, dar nu ai cu cine sa te intelegi. Senzatia mea nu numai ca nu-si cunosc profesia, dar nici nu depun un efort sa desprinda intelesul unor fraze din limba romana pentru ca sunt reticente la orice inseamna asimilare de informatii noi, desi pot sa spun ca, de cand s-a adoptat Codul Muncii si pana in prezent au trecut niste ani si nu mai putem vorbi in acest moment de receptivitatea pers
1. Sa nu lasati treburile asa si sa fiti in pierdere din cauza unor persoane incompetente!
2. Actionati in judecata pe angajatorul care nu va da concediul de odihna si-i mai cererti si cheltuieli de judecata si eventuale daune.
Sa fiti convins ca asa am sa fac. Astept momentul cand voi solicita concediul si, in functie de decizia lor, voi reactiona ca atare. Sper sa nu se ajunga asa de departe. Oricum, daca va fi cazul, in primul rand voi face o solicitare la ITM. Va multumesc!
Corectez: o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna scoalahomocea scoalahomocea Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pt.pensionari in activitate valih valih Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza? Deasemenea o educatoare care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)