avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu extraneitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu extraneitate

Am descoperit ca fostul meu soț are o firma deschisa pe numele lui,în Italia,și vreau sa cer majorarea pensiei alimentare conform veniturilor de acolo.Aici figurează fără venit,pot deschide un proces cu extraneitate?Am documente care dovedîtoate. Multumesc@
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:40, 1 Februarie 2017
Cu siguranta da. Daca aveti datele firmei (denumire, adresa) precum si ca ii apartine tatalui minorului, puteti formula o astfel de cerere, urmand a se obtine pe cale oficiala date concrete referitoare la veniturile sale.
Actiunea pe care trebuie sa o formulati nu este de majorare pensie ci de stabilire pensie in functie de veniturile realizate de tata.
Puteam discuta de o actiune de majorare pensie in situatia pensiei stabilite in functie de venitul minim pe economie asa cum o aveti deja , daca venitul minim pe economie sa spunem s-a majorat ulterior momentului stabilirii pensiei de intretinere.
Indicati instantei anajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate in strainatate de catre debitor.
Puteti deschide proces daca stiti sigur unde lucreaza si se poate trimite de instanta romana adresa la firma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copilului lucrează în italia și îmi trimite pensie ... Mihaela Minciună Mihaela Minciună Tatăl copilului lucrează în Italia și îmi trimite pensie alimentara după salariul minim din România.Exista o modalitate de a obține o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere adania adania ce acte trebuie depuse odata cu cererea pentru majorarea pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)