avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard pe limita de proprietate - declaratie notariala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard pe limita de proprietate - declaratie notariala de la vecin

Buna ziua,

Am depus documentatia pentru obtinerea AC, iar d-na arhitecta de la primarie mi-a spus ca daca imprejmuirea va fi amplasata pe limita de proprietate, am nevoie de o declaratie notariala de la vecin cum ca este de acord.

1) Faptul ca vecinul da aceasta declaratie, il obliga la plata unei cote parte din costul imprejmuirii pe acea latura?

2) Cum este formulata acea declaratie? Vecinul declara simplu ca este de acord cu amplasarea imprejmuirii pe limita de proprietate sau, pe langa aceasta, declara ca isi va indeplini si alte obligatii? Care ar fi acestea?

Mentionez ca NU am nicio pretentie financiara sau de alta natura din partea vecinului in urma acestei declaratii. Ma intereseaza aspectele de mai sus ca sa stiu cum abordez problema in relatie cu el, deoarece si eu as fi sceptic sa dau o declaratie care pe viitor ma obliga la anumite lucruri, chiar daca cealalta persoana imi comunica verbal faptul ca nu doreste niciun fel de compensatie materiala sau de alta natura
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
Florin-V, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:50, 30 Ianuarie 2017
Ptr.continutul declaratiei mergeti la un notar public, veti stabili de comun acord cu notarul public si cu vecinul continutul declaratiei,cat priveste cota parte, in mod normal trebuie sa contribuie si vecinul ptr.partea lui, dar puteti conveni la notar sa platiti numai dvs.
1. Nu

2.Subsemnatul (VECINUL) declar prin prezenta că sunt de acord ca vecinul meu, numitul (DVS) să edifice o locuinta, pe terenul proprietatea sa, situat în vecinătatea proprietăţii mele, sub limitele prevăzute de Codul Civil.
Dau prezenta declaraţie cu respectarea dispoziţiilor art.612 Cod civil şi pentru a fi depusă la instituţiile interesate, în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

Si la art.612 scrie:
Distanţa minimă în construcţii
"Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta apropirere casa de proprietatea vecina sorin.bv sorin.bv Buna ziua. Sunt in faza de \"ganduri ... iluzii\" premergatoare sau nu, construirii unei mici locuinte (case) in comuna Bod, langa Brasov. Terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Planul urbanistic zonal ileana_monika ileana_monika V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii exacte legate de urmatoarea problema: Vecinul meu isi construieste o casa P+2E amplasata pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu streasina vecinului andra-celia andra-celia Buna ziua,am si eu o intrebare,cum trebuie sa procedez daca vecinul meu are casa asezata pe razor(nu are nici macar 1 cm lasat la spatele casei, lucru pe care ... (vezi toată discuția)