avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Am si eu niste nelamuriri, poate ma puteti ajuta.
1. Dezbaterea succesiuni se face doar la domiciliul stabil din CI sau se poate face si la domiciliul de resedinta unde cel in cauza a decedat?
2. Daca nu se stie adresa actuala a unuia dintre mostenitori, ci se stie doar o adresa mai veche, cum se procedeaza?
3. In cazul in care unul din mostenitori nu se prezinta dupa ce a fost citat legal, se incheie succesiunea sau trebuie mers in instanta?
Va multumesc pentru ajutorul acordat!:)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 30 Ianuarie 2017
Dezbaterea succesiunii se face la ultimul domiciliu al defunctului.
Dacă nu se știe adresa unui succesibil se procedează la citarea prin mica publicitate și la ușa notarului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu va complicati in caz de lipsa a unuia dintre mostenitori deschideti proces la instanta de la ultimul domiciliu al defunctului.

Legea va da dreptul de a angaja avocat daca locuiti departe sau nu aveti timp de proces si nu va puteti prezenta la termene, putand fi reprezentat de avocat fara sa veniti la judecata.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare!!! yo_raluK yo_raluK Cum as putea sa fac succesiunea la casa dupa moartea tatalui meu?Mentionez ca sora mea e plecata din tara de 20 de ani si nu stiu nimic de ea,nici unde ... (vezi toată discuția)
Certificat de cutuma geanus geanus Buna seara. M-am adresat notarului azi pentru succesiune socru , cetățean american si roman , divortat de soacra mea decedat in SUA ,M-am adresat pentru un ... (vezi toată discuția)
Decăderea din termenul de opțiune succesorală: poate fi considerat străin de moștenire un succesibil care știe de deces, dar nu vrea să audă de succesiune? nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta nelamurire: in urma decesului fiului, a ramas mostenitoare mama si 2 surori vitrege. Mama a acceptat succesiunea in termen, prin ... (vezi toată discuția)