avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie creștere copil

Bună ziua,urmează sa nasc în septembrie 2017. Pot beneficia de indemnizație de creștere copil dacă în decembrie 2016 am fost concediată conform articolului. 65...revenind din ccc1 . Menționez doua lucruri :
1. Am lucrat 1 an anterior ccc1 ,
2. Nu pot beneficia de indemnizație somaj pentru ca nu sunt cetățean roman.
Întrebarea mea este pot beneficia de ccc2 dacă după ccc1 nu realizez venituri 9 luni ? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 1 Februarie 2017
1. Perioada eligibila pentru CCC este : octombrie 2015 - septembrie 2017.

Prin urmare, precizati-ne exact (de la... pana la ...) ce statut ati avut in aceasta perioada.

2. Cetăţenii străini sau apatrizi care, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa în
România, sunt încadraţi în muncă sau realizează venituri în condiţiile legii se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil andreea_davy andreea_davy Buna ziua,ma aflu in concediu crestere copil, in3 decembrie acesta făcând 2ani, si sunt însărcinată ,data probabilă a nasterii 17.04.2018. Ma pot ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal - plecare la munca in strainatate andreea123456789 andreea123456789 Buna ziua, In luna septembrie o sa avem un bebelus. In luna decembrie am incheiat contractul la firma unde lucram (am lucrat din septembrie 2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)