avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal - plecare la munca in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal - plecare la munca in strainatate

Buna ziua,
In luna septembrie o sa avem un bebelus.
In luna decembrie am incheiat contractul la firma unde lucram (am lucrat din septembrie 2015 pana in decembrie 2016) iar in februarie (2017) am bagat pentru somaj. Vroiam sa stiu daca m-as incadra pentru indemnizatie de mamica in acest caz.

Stiu ca poate depune si sotul pentru concediu paternal, el lucreaza acum in romania.
Intrebarea mea este daca el depune pentru concediu paternal apoi pleaca la munca in strainatate acest concediu se suspenda?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea123456789 , utilizator 20:22, 13 Februarie 2017
1. Perioada eligibila pentru CCC : octombrie 2015 - septembrie 2017

Perioade luate in calcul : octombrie 2015 - decembrie 2016 (15 luni) ; februarie - septembrie 2017 (8 luni - somaj)

In speta , beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

2. OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
......

art.16
....
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

Prin urmare, daca sotul dvs intra in CCC si apoi pleaca in strainatate , se va suspenda plata indemnizatiei.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Calcul pentru concediu indemnizatie copil andreea123456789 andreea123456789 Buna ziua, In luna septembrie o sa avem un bebelus. In luna decembrie (2016) am incheiat contractul la firma unde lucram (am lucrat din septembrie 2015 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa absolvirea cursurilor de licenta, la zi Rebeca01bb Rebeca01bb Sunt insarcinata si voi naste la sfarsitul lunii septembrie 2015 in Spania .Aici vom sta o perioada. In data de 27 iunie 2015 am absolvit cursurile de ... (vezi toată discuția)