avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Computer Tomograf in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Computer Tomograf in bloc de locuinte

Locuiesc intr-un bloc relativ nou cu spatii comerciale la parter, in curs de vanzare si amenajare. De ceva timp se lucreaza la unul din spatii si am aflat din alte surse decat constructorul sau noii proprietari, ca se deschide o clinica medicala, care va avea si un computer tomograf. Spatiul in care va fi acest tomograf l-au amplasat in demisolul care este parcarea subterana a blocului. Au cumparat acolo 4 parcari, le-au zidit, au facut un acces prin planseul parterului si toate acestea fara sa ceara vreun acord din partea Asociatiei de Proprietari. Vrem sa-i impiedicam sa aduca acest tomograf in bloc din cauza, mai ales a radiatiilor si a trepidatiilor care le va produce. Avem vreo sansa sa-i impiedicam? Adaug ca am facut plangeri la Politie, au venit, au constatat, le-au dat o amenda (probabil nu aveu autorizatie pt lucrari) dar ei isi fac in continuarea treaba si din feb. 2017 vor deschide clinica. Pt tomograf au auzit ca vor face rost in 2 luni de autorizatie.
Cel mai recent răspuns: mihaella_u , utilizator 09:53, 13 Februarie 2017
Sesizati Primaria, Garda de mediu, Inspectoratul de stst in constructii, Serviciul asociatii de proprietari din primarie...
Un tomograf nu este un picamer. Nu produce trepidatii. Foloseste razele X, dar nu sunt nocive nici pentru cei care lucreaza la el nici pentru cel care e in aparat. Dumneavoastra puteti sa ii sicanati si puteti sa ii dati si in judecata, dar aparatul e folosit deja de zeci de ani in medicina. Tot la fel de bine si ei va pot da in judecata pentru ca unii din locatari poseda cuptoare cu microunde sau telefoane mobile (emit radiatie).
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
GermanAlex, utilizator
Sunt in aceeasi situatie, modificari de constructie fara autorizatie la blocul in care locuiesc. Sesizare la serviciul disciplina in constructii, primit raspuns afirmativ: impotriva faptuitorului se deschide dosar penal si va primi o amneda. Si noi ce facem? Modificarile ilegale la structura blocului continua nestingherite fara autorizatie, fara acordul asociatiei de proprietari, fara expertiza de specialitae a unui expert in constructii si fara multe alte avize. Singura solutie este darea in judecata pe baza raspunsului de la inspectia de stat in constructii. Pana la solutia definitiva dintr-un proces modificarile vor fi de mult definitive si daca totusi veti castiga procesul, va trebui sa deschideti altul pentru a obliga pe vinovat sa puna in aplicarea sentinta tribunalului. Adica practic niciodata! Asta e tara in care traim. Stiti cate constructii ilegale care asteapta sa fie demolate sunt in Bucuresti si cate in toata tara? Cred ca Iliescu, Petre Roman si mai ales tariceanu stiu sigur! Ce sa mai vorbim de o gaura intr-un planseu si un tomograf care vibreaza de-ti sar dintii din gura.
Am avut deces in familie din cauza razelor X . Persoana a avut dozimetru obligatoriu precum si echipamente de protetie tot obligatorii . Aparatura era verificata periodic si doar persoana lucra in domeniu medical . Decesul a survenit in 1996 cand cel mult se putea vorbi de cateva cuptoare cu microunde care nu emit radiatii X .
Tomograful e un aparat care emite raze X care au energie mult mai mare decat microundele si se cunoaste ce se intampla cu o bucata de carne in micro .Si asta in timp de 5 min dar daca procesul are loc 24h pe zi si 7 zile pe saptamana ? Procesul de radiatie este cumulativ .
Desigur ,daca as locui la etajul zece iar la parter ar functiona o clinica cu radiologie numai aspectul ca scad cheltuielile ar fi interesant pt mine , ca ma radiaza nu ma intereseaza deoarece sunt zeci de pereti de beton intre mine si sursa radiatilor (un perete de beton de 10 cm poate opri radiatile X ) .
Sesizati organismele mentionate mai sus dar un proces se intrezareste .
Stimate domnule Mottofreee. A spune ca cineva a murit din cauza razelor X inseamna ca acel om a fost bagat intr-o camera viu si radiat pana a murit. Daca a lucrat cu un tomograf multi ani nu inseamna nimic. Unchiul meu a murit de cancer, dar nu a lucrat niciodata cu asa ceva. Cum ati spus nu trec prin beton. Deci deja dupa un planseu nu mai e nimic. Exista insa probabilitatea de a face cancer. Se poate ca statistica sa ne spuna ca cineva care a lucrat o viata cu un tomograf sa aiba o probabilitate mai mare sa sa faca cancer ca un taran. Cunosc o persoana care e convinsa ca aparatele cu microunde dintr-un restaurant de la parter i-au ucis parintii. Procesul e singura solutie, dar nu e garantata ca va duce la vre-o solutie favorabila. Garantat va costa multi bani, timp, nervi si in final daca castiga celalalt ii platiti si cheltuielile lui. Spuneti ca a facut modificari la constructie. Acesta este un punct de plecare. Sa stiti ca nimeni nu are dreptul insa sa intre in casa altuia fara mandat, deci va trebui sa dovediti dumneavoastra ca s-au facut. Acuzatul poate sa nu permita intrarea in camera si nu cred ca poate fi obligat, sau poate masca simplu toata lucrarea fara ca dumneavoastra sa puteti dovedi contrariul decat daca va apucati sa ii demolati lucrarea. Dar poate e delasator si va lasa sa ii pozati modificarile. Atunci aveti sanse. Chiar daca a facut modificari la structura si dovediti tot nu are nimic de a face ca dreptul de a avea un tomograf. Cu asta nu rezolvati nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie de extindere la bloc Lidia82 Lidia82 Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine forumul in care voi adresa intrebarile mele, va rog sa ma scuzati daca am gresit. Locuiesc in sectorul 5 al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele ... Sosorin Sosorin Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele incep de la etajul 1 iar parcarea este libera avand in laterale cate o grinda de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. vecinul ... AnaActiv AnaActiv Bună ziua. Locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. Vecinul de la apartamentul alăturat a instalat pe peretele despartitor dintre proprietățile noastre ... (vezi toată discuția)