avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Computer Tomograf in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Computer Tomograf in bloc de locuinte

Locuiesc intr-un bloc relativ nou cu spatii comerciale la parter, in curs de vanzare si amenajare. De ceva timp se lucreaza la unul din spatii si am aflat din alte surse decat constructorul sau noii proprietari, ca se deschide o clinica medicala, care va avea si un computer tomograf. Spatiul in care va fi acest tomograf l-au amplasat in demisolul care este parcarea subterana a blocului. Au cumparat acolo 4 parcari, le-au zidit, au facut un acces prin planseul parterului si toate acestea fara sa ceara vreun acord din partea Asociatiei de Proprietari. Vrem sa-i impiedicam sa aduca acest tomograf in bloc din cauza, mai ales a radiatiilor si a trepidatiilor care le va produce. Avem vreo sansa sa-i impiedicam? Adaug ca am facut plangeri la Politie, au venit, au constatat, le-au dat o amenda (probabil nu aveu autorizatie pt lucrari) dar ei isi fac in continuarea treaba si din feb. 2017 vor deschide clinica. Pt tomograf au auzit ca vor face rost in 2 luni de autorizatie.
Cel mai recent răspuns: mihaella_u , utilizator 09:53, 13 Februarie 2017
Legea 230/2007 stabileste clar ce si cum in cadrul unui condominiu .Acele locuri de parcare sunt sau nu parti comune ,mai exact daca contin parti comune (coloane de apa ,coloane de curent).
Firma dureaza 1an,2,3 sau mai mult dupa care se duce (dizolva,se muta,etc) dar constructia nu a fost facuta pt 1,2,3 ani ci pt mai mult,mult mai mult . Pereti despartitori raman ,gaura in podea de asemenea dar puteti obtine ceea ce va doare : eliminarea CT .
Cineva confunda aparatul pentru CT cu cel pentru RMN.
Un CT este echivalent cu 300 de radiografii...deci,este periculos.
RMN nu radiaza.
E bine venita precizarea dar e vorba de computer tomograf (CT) ; cel putin asa se afirma in primul mesaj ,cel al initiatorului topicului .
Rog pe initiatorul topicului sa revina cu lamuriri .
Inspectoratul de stat in ctii. este in masura sa se pronunte asupra respectarii legislatiei in constructii si daca aceasta nu este respectata, sa opreasca lucrarile.
Puteti consulta un specialist in aparatura medicala de acest tip, referitor la gradul de pericol indus de modelul respectiv de tomograf. Echipamentul tehnic se livreaza cu declaratie de conformitate, certificat de calitate, instructiuni de utilizare si instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca
Montarea acestuia se poate face numai in baza unui proiect tehnic (pereti de beton, grosi, eventual protejati cu plumb pentru a nu se propaga radiatiile in afara incintei, etc.) care trebuie sa respecte prevederile din instructiuni. Pentru punerea in functiune a tomografului trebuie sa se obtina autorizatie de functionare de la ITM, DJSP si mediu.
Gasiti Legea nr. 177/ 2015 pentru modificarea Legii nr.10/ 1995, privind calitatea in constructii aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Dle GermanAlex, este f interesant ce spuneti. Inseamna ca toate masurile de siguranta, cum ar fi tratarea peretilor incaperii in care se afla tomograful cu plumb, sunt doar paranoice. Multumesc ca m-ati linistit!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
mihaella_u, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie de extindere la bloc Lidia82 Lidia82 Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine forumul in care voi adresa intrebarile mele, va rog sa ma scuzati daca am gresit. Locuiesc in sectorul 5 al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele ... Sosorin Sosorin Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele incep de la etajul 1 iar parcarea este libera avand in laterale cate o grinda de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. vecinul ... AnaActiv AnaActiv Bună ziua. Locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. Vecinul de la apartamentul alăturat a instalat pe peretele despartitor dintre proprietățile noastre ... (vezi toată discuția)