avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta

Buna seara!
Soacra mea a decedat si sotul fiind unicul copil a inceput succesiunea. Notarul vazand actele a spus ca soacra are o sulta in urma partajului cu fostul sot (tatal sotului).
Partajul a fost facut in anul 1975, nu a avem acte prin care sa dovedim plata sultei, iar in CF este trecuta o sarcina comandament nr xxxx/17.12.2975.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat pentru a putea termina succesiunea.
Cel mai recent răspuns: asaa , utilizator 17:35, 1 Februarie 2017
Ori se plătește sulta ori se face o acțiune de constatare a intervenirii prescripției.
Din ce stie sotul sulta a fost platita pentru ca dupa partaj tatal sotului a trimis o notificare de la executor sa achite sulta in 30 de zile daca nu casa va fi scoasa la licitatie (aceasta este formularea de la executor). Deasemeni in 1977 se judeca pentru un televizor cel care a intentat actiunea este tatl sotului, iar in noua actiune nu se spune nimic de sulta ca nu ar fi platita
Buna ziua!
Actiunea de prescriptie a sultei cand trebuie facuta inainte sau dupa terminarea succesiunii.
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta licalerua licalerua Buna ziua, In anul 1993 in urma unei actiuni in instanta am primit in proprietate un apartament si obligatia platii unei sulte. Plata sultei s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Se poate si mai rau de atat? Oanuk Oanuk Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurta, si la obiect: am avut o garsoniera, dobandita inainte de casatorie, si acum 1 an, am dat-o prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)