Am si eu urmatoarea problema: in data de 10.10.2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare al uni camion marca volvo mi-a facut plata partiala urmand ca dupa 6 luni sa se faca factura finala si sa radiez masina de pe firma mea.In acest interval utilizatorul a avut dauna pe masina fara ca eu sa stiu s-a deschis un dosar de dauna la omniasig cluj in baza dosaruli de dauna volvo cluj ,s-a apucat de reparatia masinii valoare de 70 000 ron .Masina se repara iese din service ca dupa aceea omniasig sa dea refuz de plata daunei respective.Luni am primit o notificare de a urban si asociatii ca am de plata suma respectiva fara numar de factura sau alt document atasat.Itrebarea este ce fac eu ??/ Nu am dat accept de reparatie nimanui .Nu am imputenicit pe nimeni sa deschida dosar de dauna de factura ce sa spun ....habar nu am avut, nu am semnat nici un document . Pur si simplu fara acordul meu s-a deschis un dosar s-a refuzat apoi s-a emis o factura de care nu am stiut si acum ma mai scot si dator. VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA
Daca nu ati anuntat compania de asigurari de incheierea contractului de inchiriere precum si de incheierea antecontractului polita dumneavoastra ramane in vigoare pana la expirare sau daca plata se face in rate pana in momentul incetarii platilor. In acest caz, singura lor vina este ca au deschis dosarul de dauna fara a avea acordul asiguratului. Sunati la centrul de daune al Omniasig, aflati starea dosarului dumneavoastra, motivul refuzului la plata, cititi contractul dintre omniasig si dumneavoastra si apoi reveniti cu detalii.
Asigurarea casco este anulata daca exista un contract de (inchiriere ,antecontract de vanzare cumparare ambele in cazul meu) daca nu se face un act aditional.Act aditional nu s-a facut si agentul de la cluj impreuna cu cel cu care aveam contract s-au gandit ei ca e mai bine sa deschida dosar pe polita mea anexand la dosar si actele mai sus mentionate .In concluzie polita nu mai era valabila .Cum au reusit ei sa deschida dosar fara imputernicire de la mine nu stiu ,ba mai mult au reusit sa scoata si masina de la service volvo.Cert este ca m-am trezit cu notificarea de plata pe o suma foarte mare supun ei conform facturilor fara numar de factura(care factura ??? la mine nu a ajuns nici o factura ). E posibil asa ceva sa-ti ceara cineva sa platesti fara ca tu sa ai un raport contarctual sau o comanda scrisa sau verbala?
Putin mai sus am enumerat cateva din oblicatiile celui cu care aveam contarct .
Cu respect Marian
Urban si asociatii sunt o societate...romaneste spus, de fraierit oamenii.
Interesati-va direct la asa-zisul dvs. creditor Volvo, intai telefonic, apoi si in scris, referitor la motivul pentru care vi se solicita acei bani, cereti-le copii dupa comanda de reparatie si documentele aferente predarii-primirii masinii de catre atelierul lor.
In cazul in care va cheama in judecata, il chemati in garantie pe locatarul masinii, care este, conform clauzelor citate, raspunzator de paza bunului. Acesta trebuie sa raspunda cu privire la paguba existenta, si sa suporte contravaloarea reparatiei.
Transmiteti si o notificare scrisa Omniasig, prin care sa le puneti in vedere sa va transmita de urgenta documentele care au stat la baza deschiderii dosarului de dauna, intrucat dvs. nu v-ati dat niciun acord in acest sens - in caz contrar precizati-le ca urmeaza sa faceti plangere penala pentru fals si uz de fals - lucru curat nu a fost cu acel dosar de dauna deschis fara stirea dvs.