avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire CASCO la Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire CASCO la Omniasig

Stie cineva care este perioada maxima legala de despagubire pe CASCO la Omniasig?
In urma cu 2 luni si ceva masina mea a fost implicata intr-un accident (conducea altcineva, nici macar nu eram in masina) si in max 2 saptamani am deschis si completat dosarul de dauna pe CASCO intrucat soferul care mi-a condus masina nu a acordat prioritate. De mai bine de o luna si 1/2 dosarul este la bucuresti si nimeni nu mai sie sa-mi dea vre-un raspuns. Din cate am inteles dosarul a plecat catre bucuresti cu propunere de dauna totala. in incheiere reiau prima intrebare: Stie cineva care este perioada maxima legala de despagubire pe CASCO la Omniasig?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 08:41, 16 Noiembrie 2009
Puteti afla daca lecturati Conditiile de asigurare atasate politei , la capitolul Plata daune
De regula, asiguratorii nu trec un termen mai mare de 15 zile(identic RCA) insa de la depunerea ultimului document (cererea de despagubire pentru suma calculata, in care se mentioneaza si modalitatea de incasare: numerar/cont bancar)
Inca un articol care imi confirma atitudinea pe care cei de la Omniasig o au fata de clientii lor.
Este bine de stiu ca evitarea platii unei daune este o practica frecventa la Omniasig.
In acest moment sunt in proces cu ei, acestia refuzand de 7 luni plata sumei asigurate CASCO in cazul unui autoturism declarat de catre inspectorul lor de asigurari " dauna totala".
Directoarea Omniasig Bacau, Alina Staicu, inventeaza motive pentru a evita plata sumei asigurate, iar daca incerci sa ai o dicutie civilizata esti scos afara din sediul agentiei Omniasig de catre angajatii firmei de paza.
Nu ai nici o posibilitate de dialog, centru pentru relatii cu clientii de la Bucuresti este doar o perdea frumoasa trasa peste o companie lipsita de respect fata de clienti.
Sunt cu certitudine o companie de evitat in cazul in care doriti sa incheiati o polita de asigurare.
Ca sa raman ontopic, nu este clar stipulat un termen in care Omniasig trebuie sa faca plata. Cele 15 zile de la depunerea ultimului document sunt relative, depinde ce intelege fiecare prin " ultimul document solicitat"...
Dupa stiinta mea ultimul document ce trebuie depus este cererea de despagubire. De la data depunerii acestui document curg zilele prevazute in contract pentru plata despagubirii
Omniasig Bacau :O?
Nu vreti sa stiti ce am patit eu la bacau, cu procesul verbal de la politie semnat de vinovat, cu rca-ul acestuia in mana, nu voiau sa ma despagubeasca... asta era acum ceva ani insa vad ca nu s-a schimbat absolut nimic...
cioan a scris:

Dupa stiinta mea ultimul document ce trebuie depus este cererea de despagubire. De la data depunerii acestui document curg zilele prevazute in contract pentru plata despagubirii


Da ultimul document este de obicei cererea de despagubire, dar este un document ce tine in mare masura de asigurator, mai ales la daune totale. Asa ca daca doresc sa intarzie plata nejustificat nu te cheama sa completezi cererea de despagubire aparandu-se ulterior ca nu a fost depusa aceasta.
Eu prin "ultimul document" as intelege acel ultim document ce tine exclusiv de asigurat si care este necesar pentru ca asiguratorul sa poata calcula si face o oferta de despagubire.
In caz de dauna totala document politie/constat amiabil, acte auto si deviz antecalcul sunt suficiente pentru calculul despagubirii. Daca acestea sunt prezente la dosar si asiguratorul se eschiveaza tin sa cred ca ne aflam in intarziere nejustificata la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces asigurator pentru rca raluca hecsko raluca hecsko Buna ziua, Toata tarasenia a pornit in 2007 cand in timpul unei delegatii de serviciu am tamponat un alt autoturism. La momentul respectiv mi-am ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)
Suma maxima despagubire casco adrianahampu adrianahampu Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum se calculeaza suma maxima despagubire pt polita casco? Am polita la Omniasig, primul inspector care a calculat suma ... (vezi toată discuția)