avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doua hotarari irevocabile utilizate in alt litigiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doua hotarari irevocabile utilizate in alt litigiu

Buna ziua,

Va expun urmatoarea situatie:

1. Am o hotarare de partaj bunuri intre mine si fostul sot, din anul 2007, irevocabila in 2008 in care mi s-a stabilit sulta, un lot de bunuri mobile in valoarea de 9000 lei in acel an - prin acordul meu cu fostul sot ( acordul partilor ), fara a se efectua o expertiza tehnica in acest scop

2. Avand in vedere ca fostul sot nu a vrut sa imi dea bunurile in materialitatea lor, in 2009 am introdus o a 2-a actiune avand ca obiect pretentii - in sensul ca daca refuzi sa imi dai bunurile mobile, da-mi contravaloarea lor.
Fostul sot a pus expert judiciar care a constatat ca bunurile prezente ( expertiza din 2010 ) valoreaza 500 ron, iar pt cele lipsa nu se poate stabili cat au valorat sau cat valoreaza in prezent, pentru ca acestea au fost instrainate de fostul sot
Instanta din acest procent a spus ca daca ar scade 500 lei ( bunuri mobile existente ) din valoarea inteleasa intre parti 9000 lei - ar rezulta o imbogatire fara justa cauza a reclamantei. Neavand bani de recurs aceasta hotarare a devenit irevocabila.

3. In prezent am un al 3-lea proces cu fostul sot de Revendicare bunuri mobile - eu sustin ca ar trebui sa imi foloseasca hotararea din primul proces, fostul sot sustine ca a 2-a hotarare trebuie sa fie utilizata

Avand in vedere ca ambele hotarari au putere de lucru judecat - mie mi se par contradisctorii in aspectul contravalorii - adica paratul vinde bunurile care nu se mai gasesc in prezent in casa - prima instanta accepta invoiala partilor, iar a 2-a instanta spune ca suma e exagerat de mare

Care este adevarul si ce se mai poate face - pt ca am 2 hotarari irevocabile contradictorii?

Chiar nu am dreptul la nici o despagubire?

Mai am dreptul la o despagubire justa, sau ma imbogatesc nejustificat?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 15:47, 2 Februarie 2017
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca aveti vreo idee in cazul meu.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare dispozitiv hotarare anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un client al unei banci deschide un proces avand ca obiect anularea unor clauze abuzive dintr-un contract de credit. Omul solicita si restituirea ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! wowgurl wowgurl Va rog sa ma ajutati si pe mine!!!!!Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj .Hotararea instantei nu cuprinde intreaga invoiala dintre parti conform ... (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)