avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi explicati daca in cazul unui proces de iesire din indiviziune pentru o casa si terenul aferent ,frontul stradal se imparte in functie de cota indiviza.

Va multumesc anticipat si astept raspuns!
Cu stima
Camelia
Depinde de situatia din teren, de ce decide expertul. Fara date, fara situatia concreta, detaliata, fara schite, nu prea avem cum sa decidem. Frontul poate fi impartit egal sau partea din fata avand o folosinta comuna, nu avem cum sti.
De principiu, se imparte in functie de cota indiviza.
Va fi avuta in vedere cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.Va fi ordonata o expertiza topografica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren iesire indiviziune aka.fg aka.fg Buna seara tuturor.Sunt recunoscator pentru un raspuns in urmatoarea speta:-la iesirea din indiviziune asupra unui imobil ( apartament in vila ), la care s-a ... (vezi toată discuția)