avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare Jurist si inspector resurse umane.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare Jurist si inspector resurse umane.

Buna, am infiintat un SRL avand ca activitate plasare forta de munca si am cateva intrebari.
1) este obligatoriu ca administrator sa fiu angajat la firma mea? ( eu sunt pensionar)
2) este necesar sa angajez un jurist? daca da , pot sa-l angajez cu norma redusa sau intreaga?
3) este necesar (obligatoriu) sa am angajat un personal cu cursuri pentru resurse umane?
4) contractele de mediere intre firma mea si lucratorul calificat ce urmeaza sa fie plasat de mine , trebuie sa fie luat in evidenta la ITM?
5) Cum va fi fiscalizat comisionul intre firma mea si angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 1 Februarie 2017
1.Nu este obligatoriu.
2.Nu este necesar daca considerati ca va descurcati si fara.
Da puteti sa-l angajati si cu timp partial si cu norma intreaga
3.Nu este obligatoriu. Puteti sa externalizati acest serviciu.
4.Daca va referifi la contractul individual de munca, trebuie luat in evidenta de ITM prin REVISAL
5.Vorbiti cu contabilul dumneavoastra !
Eu m-am referit la acele contracte de mediere ( deci nu de contract de munca individual) pe care le inchei cu muncitorul care il trimit la munca in strainatate. Deci aceste contracte de mediere trebuiesc luate in evidenta la ITM?
@ SteelTechIacob

1. Administratorul nu este obligat sa aiba si raport de munca cu societatea respectiva.

2. Nu este obligatorie angajarea unui jurist, dar daca doriti acest lucru ii puteti face c.i.m. pe durata nedeterminata/determinata, cu norma intreaga/timp partial.

3. Legea 156/2000
art.8
Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
...
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
....

4. Dacă tarifele pentru prestarea serviciilor de mediere sunt încasate de la angajatori straini, agentii de ocupare a forţei de muncă nu pot pretinde plata serviciilor de mediere şi de la solicitanţii de locuri de muncă în strainatate.

5. Contractele care contin oferte ferme de locuri de munca nu se inregistreaza la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare firma plasare forte de munca Rares Fulger Rares Fulger BUNA ZIUA! DETIN UN SRL SI AS DORI SA DESCHID UN BIROU PENTRU PLASAREA FORTEI DE MUNCA IN TARA DAR SI IN STRAINATATE. MA INTERESEAZA CE AUTORIZATII IMI ... (vezi toată discuția)
Tepe cu locuri de munca in strainatate ovi31diu ovi31diu As dori sa stiu ce se poate face in situatia in care inchei un contract de mediere (in vederea angajarii in strainatate), cu o firma care are toate avizele ... (vezi toată discuția)
Informare adry-a adry-a Reprezint o firma de recrutare personal in tara si strainatate. Vreau sa stiu daca din punct de vedere juridic este legal sa percepem comsion si viitorului ... (vezi toată discuția)