Buna ziua...va rog sa ma ajutati!!!
Sunt divortata de 7 ani si fetita mea a ramas in grija fostului sot eu avand drept de vizita primul si al 3-lea wek.end din luna.Copilul din spusele tatalui nu mai doreste sa vina la mine drept urmare nu am mai vazut-o de mai bine de 2 ani!!!!I-am cerut in nenumarate randuri sa vina cu fata el personal sa o vad daca nu vrea sa vina singura dar mi-a raspuns scurt ca fata nu vrea sa auda de mine!Am un al doilea copil de 2 ani si 2 luni si i-am propus fostului sot sa vina cu fata sa isi cunosca fratiorul la care raspunsul lui a fost ca fata lui nu are nici un frate vitreg si nu vine niciunde!!!...cum as putea proceda sa imi vad copilul????...Va multumesc
Ce varsta are fetita? Cum erau legaturile cu ea inainte de acesti doi ani de cand nu v-ati mai vazut copilul? Din ce an dateaza hotararea cu privire la programul de vizita? Aveti dovezi ale nerespectarii programului de vizita de catre tata?
Aveți dreptul să vă vedeți fetița și aveți și drept de vizită, dar aveți și o mare problemă: fetița nu dorește să vă vadă sau să comunice în vreun fel cu dvs. Nu are rost să forțați o apropiere. Va trebui să faceți eforturi ptr restabilirea legăturilor cu fiica dvs și trebuie să dați dovadă de răbdare și tact ptr asta.
Faptul că nu ați mai văzut-o de atâția ani nu este normal, chiar dacă invocați vina exclusivă a tatălui. Apelați la un psiholog și sfătuiți-vă cu privire la un plan de acțiune.
Este foarte greu sa actionati cu succes daca ati facut o pauza atat de indelungata.
Cu toate acestea aveti dreptul de a vedea copilul si daca nu vrea.
Ca nu vrea sa plece cu dvs. este alta problema.
Nu cred ca nu vrea sa va vada si sunt de parerea ca tatal a influientat-o in acest sens.
Insa...probabil ca si minora este suparata pe dvs...