avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vacanta in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vacanta in Spania

Buna seara, sunt un minor de 16 ani, anul acesta as vrea sa ma duc in vacanta in Spania timp de patru zile.
Am resedinta in Italia dar sunt cetatean roman. As vrea sa stiu daca as putea merge fara procura. Am pasaport romanesc, buletin italian si uno roman.
Astept un raspuns rapid.
MULTUMESC din timp.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:25, 3 Februarie 2017
Nu puteti calatori neinsotit de o persoana adulta si fara a avea acordul ambilor parinti.
Deci ar trebui procura de la parinti cu presenta documentelor persoanei majore care ma va insoti?
Va multumesc pentru raspuns
Nu cunosc legile italiene si spaniole, asa ca n-am idee ce documente v-ar cere la parasirea Italiei (plus ca e vorba de spatiul Schengen, in care controalele de trecere a frontierei sunt ocazionale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma intorc in tara cu copilul? vmaria vmaria sunt casatorita cu un cetatean italian. avem un copil nascut in Romania. tatal nu mai locuiest cu noi de 2 ani. respectand legea 'ultimului domiciliu' ... (vezi toată discuția)