avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire taxa de timbru

La Judecatorie mi sa admis cererea de ajutor pubic si am fost scutita total de taxa judiciara de timbru.
La Tribunal in actiune de Apel mi s-a stabilit taxa de timbru de 900 lei....
Am atras atentia prin cerere ca actiunea mea a fost scutita insa instanta a cataogat acea atentionare ca cerere de reexaminare si mi-a fost respinsa.
Este corect ca instanta sa ignore dreptul castigat prin admitere de scutire a actiunii?
Ce pot face pana la primul termen la Tribunal care este pe 13 Februarie?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:53, 3 Februarie 2017
Daca s-a respins ca cerere de reexaminare,incheierea pronunata este definitiva,mai puteti exercita doar caile extraordinare de atac:contestatia in anulare si revizuirea, daca indepliniti conditiile ptr. a exercita aceste cai extraordinare de atac.
Ati fost scutită pentru taxa de timbru legal datorată in faza de judecata a fondului.

Daca doresti sa beneficiati si in apel de scutirea de taxa aferentă acestei cai de atac trebuia sa faceti o noua cerere de scutire.

In situatia data trebuie sa achitați taxa de timbru, in caz contrar apelul va fi anulat.
Deci sa inteleg ca scutirea nu a fost pana la solutionarea definitiva a procesului pentru care a fost acordata ci numai pentru actiunea de la Judecatorie?
In mod normal nu ar trebui daca nu intervin schimbari sa se respecte aceiasi scutire?
Dupa cum se si numeste ,e ajutor public judiciar .
Nu ai cum sa impui un ajutor decat sa ceri ajutor.
Si da, pt fiecare etapa trebuie solicitat ajutor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)
Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! cai de atac !? Popescu2012 Popescu2012 Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! Cai de atac !? Ce cai de atac exista impotriva cererii de reexaminare a ajutorului public judiciar ... (vezi toată discuția)
Lămurirea art 28 din oug 80/2013 asedy asedy Mă încadrez in Art. 28: „Daca legea nu prevede altfel, este scutita de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei cai de ... (vezi toată discuția)