avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce se va intampla?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce se va intampla?

Am primit o citatie de la politie sa ma prezint luni la sediul lor. Eu nu pot sa ma duc, iar in citatie scrie ca daca nu ma prezint, imi vor aplica sanctiunile prev. de Legea 61/1991 (amenda).

E prima data cand primesc aceasta citatie, iar eu am impresia ca mai mult exista o amenintare decat o colaborare sau cooperare.
Spun asta, deoarece am vazut in alte cazuri pe internet, ca pentru neprezentare, persoana poate sa fie adusa cu mandat. Aici la mine direct cu amenda, ca o amenintare din prima data, iar altii care nu s-au prezentat, nu au fost amendati, ci li s-au emis mandat de aducere la sediul politiei.
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 18:05, 2 Februarie 2017
Opinia mea este sa luati legatura cu politistul care a emis citatia.
Multumesc. Asta stiam si eu, ca trebuie sa iau legatura cu politistul. Problema dupa cum vad eu, este ca nu cred ca gasesc intelegere chiar daca iau legatura cu el, asta datorita faptului ca ma instinteaza ca voi fi sanctionat cu amenda, de parca am facut nu stiu ce infractiune grava. Dar sa lasam asta la o parte.

Acum nedumerirea mea este cu deplasarea. Postul de politie este la 5 km. Eu ca sa merg pana la sediul politiei, trebuie sa plattesc pe cineva cu masina ca sa ma duca. In cazul in care ma prezint, am dreptul sa cer politistului plata pentru drum?
Autoritatile statului nu deconteazs cheltuielile de deplasare pentru persoanele citate.
5 km ii faceti pe jos in 45-50 minute daca nu este trafic aglomerat. Plus ca miscarea face bine la sanatate. Sau discutati cu politistul sa va trimita o masina.
Dacă nu puteți merge la poliție la acea dată sunați și comunicați acest aspect. De comun acord, se poate stabili o altă dată la care să fiți prezent.
cyan a scris:

Autoritatile statului nu deconteazs cheltuielile de deplasare pentru persoanele citate.
5 km ii faceti pe jos in 45-50 minute daca nu este trafic aglomerat. Plus ca miscarea face bine la sanatate. Sau discutati cu politistul sa va trimita o masina.

De ce nu ar trimite sa ma ia cu mandat de aducere, in acest sens nu as mai fi nevoit sa cheltui eu benzina si drumul. E adevarat ca 5 km pot face in 50 min, dar ma doare cand la prima citatie ma someaza ca voi fi amendat in caz de neprezentare. Asta-i culmea obrazniciei, cum sa dai amenda in caz de neprezentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre citatie Stefan91 Stefan91 Daca o persoana este citata pentru o infractiune si aceasta refuza sa se deplaseze la sediul politiei de fiecare data, ce se poate intampla ? (vezi toată discuția)
Sa ma prezint sau nu ?! Mogasanu Mogasanu Zilele trecute am primit o citatie in care se spun urmatoarele : XXXXXX este chemat in istanta , camera x m sala x , in ziua de 14 decembri 2010 ora ... (vezi toată discuția)
Citatie politie ContSters232336 ContSters232336 Am primit o citatie (nr1) de la politie ca trebuie sa ma prezint in data de X ora X la camera X , in orasul Y.. citatia am primito si am confirmat la posta ... (vezi toată discuția)