avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... extindere de proiect.ce acte imi trebuie pt ca nu am ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

extindere de proiect.ce acte imi trebuie pt ca nu am respectat proiectul de constructie cu 40 de cm.

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:17, 9 Septembrie 2009
otilia mazilescu a scris:
extindere de proiect.ce acte imi trebuie pt ca nu am respectat proiectul de constructie cu 40 de cm.

Buna ziua,
Informatiile transmise de Dvs. sunt insuficiente pentru o analiza completa.

In caz de nerespectare a prevederilor proiectului „vizat spre neschimbare”, trebuie:
- sa comandati Proiectantului initial sau unui Expert tehnic MLPAT o expertiza tehnica din care sa rezulte faptul ca „modificarile” produse de Dvs. nu afecteaza stabilitatea si siguranta in exploatare a cladirii si de asemenea sa se indice modalitatea practica de corectare a eventualelor erori de executie (cu schite pentru Constructor).
- eventual, sa obtineti de la Primaria teritoriala un Certificat de Urbanism pentru noua situatie a cladirii;
- eventual, sa obtineti de la Primaria teritoriala o Autorizatie de construire pentru noua situatie a cladirii
- sa completati „Cartea Constructiei” cu noile documente, aparute ca urmare a modificarilor
- sa faceti receptia finala la terminarea lucrarilor, cf. prevederilor legale in vigoare.

Va recomand: sa ACORDATI MAXIMA ATENTIE SISTEMULUI DE CONTROL SI CERTIFICARE A CALITATII CONSTRUCTIEI SI SA CONSTITUITI LEGAL “CARTEA CONSTRUCTIEI”.

FÃRÃ ACEASTA nu veti:
• avea o constructie sigura in exploatare,;
• putea incheia Procesul-verbal de receptie finala (cu reprezentantul Primariei teritoriale);
• putea incheia asigurari pentru constructie;
• nu veti putea sa o puneti gaj pentru credite imobilare.

Ar fi de dorit ca in demersul Dvs. sa solicitati consultanta si asistenta unui profesionist in domeniu, evitand astel nenumarate posibilitati de eroare/pierderi.

Cu stima,
Expert tehnic judiciar Eugen MARCOV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Pasi ptr construirea unei case ContSters87904 ContSters87904 Sunt sigura ca de acest subiect s-au lovit foarte multi dintre noi, ar fi bine sa stim cu totii, care ar fi pasii dupa achizitia unui teren ptr construirea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie extindere paun_marian paun_marian Buna Ziua. As dori niste sfaturi. Am cumparat de aprox 1 luna o garsoniera intr-un ansamblu rezidential la parter. Deoarece spatiul era foarte mic pentru o ... (vezi toată discuția)