avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in perioada incasarii stimulentului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in perioada incasarii stimulentului de insertie

ma puteti ajuta, va rog cu urmatoarea situatie:

m-am intors din CCIC in urma cu 5 luni, colegii din echipa mea au fost disponibilizati - posturile noastre au fost desfiintate in 2014.
stiam ca angajatorul este obligat conform legii sa imi ofere ceva similar si sa imi plateasca salariul timp de 6 luni si nu mai mult; m-au facut in urma cu 2 luni sa semnez o cerere de incetare a contra de munca cu acordul partilor incepand cu data de 1 martie.
astazi aflu ca in mod normal angajatorul nu ma poate concedia daca ma aflu in plata stimulentului de insertie.

mai am vreo sansa sa raman angajata aici daca am semnat acea cerere?
daca da, care ar fi procedurile legale?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 3 Februarie 2017
Nu mai aveti nicio sansa ca , incepand cu 01.03.2017 sa mai ramaneti angajata.

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu intra sub incidenta prevederilor legale privind interzicerea concedierii pe durata platii stimulentului de insertie.

cei de la HR mi-au pus hartia sub nas si m-au pus sa semnez, initiativa nu a venit din partea mea. mentionez ca vorbim despre o multinationala ce nu vrea sa "disponibilizeze" angajatii, adica stiu cazuri in care, de dragul reputatiei, HR ul a facut compromisuri in acest sens
Dupa cum este redactat art.55 lit.b C.mun., nu reiese ca solicitarea de incetare a c.i.m. trebuie facuta numai din partea salariatului.

Daca puteti dovedi ca ati fost presata sa semnati acea hartie, atunci pteti ataca in instanta decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie demisie popisteanu popisteanu Buna seara , asi dori sa stiu daca ma pot adresa instantei si daca asi avea si castig de cauza in urmatoarea problema . Sotul meu , cetatean turc rezident ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie in caz de somaj lylyanac lylyanac Buna ziua. Sunt angajata pe functie de conducere a unui magazin de haine incepand cu data de 14 noiembrie.Contractul este pe perioada nedeterminata cu perioada ... (vezi toată discuția)
Probleme retur ccic- stimulent insertie GiorgianaAlexandru GiorgianaAlexandru Am facut cererea catre angajator cu privire la revenirea din CCIC inainte de 11 luni ale bebelului, insa propunerile lor (nimic in scris!) ma defavorizeaza si ... (vezi toată discuția)