avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Bani de la APIA blocati...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Bani de la APIA blocati...

In anul agricol 2007-2008 ne am inscris la Apia ca Asociatie Familiala avand in exploatare o suprafata de teren agricol solicitand plata subventiilor corespunzatoare suprafetei.A primit si controlul de rigoare iar dupa incheierea anului agricol, in luna octombrie 2008 din motive personale (relocare in alt jutet) am fost nevoiti sa radiem Asociatia Familiala, in acest context fiindu-ne solicitata inchiderea contului aferent de catre Administratia Financiara. Am notificat APIA cu privire la aceste lucruri si dansi ne au indrumat sa deschidem un nou cont pe persoana fizica (titularul AF) in care sa primim subventia.Am efectuat acest lucru si desi fusesem asigurati ca totul e ok ne am trezit cu decizie de plata in contul care fusese desfiintat.Am mers iar la APIA incercand sa rezolvam situatia si de data aceasta am completat alte formulare menite sa transfere catre persoana fizica (fost titular AF) drepturile banesti insa surpriza si de data aceasta nu s-a intamplat nimic.Oficial nu am primit de la ei nici o instiitare scrisa sau telefonica ,noi fiind aceia care contactandu-i telefonic i-am iritat si am primit un raspuns: conform proceduri nu vom mai primi acesti bani (nefiind mentionat nici un act normativ public in baza caruia sa ni se refuze plata).Am sunat la APIA Bucuresti de unde am aflat cu stupoare ca nici macar nu fusesera notificati de schimbarile operate in urma demersurilor noastre, solicitandu-ne sa ii rugam pe cei de la centrul local sa faca o notificare via email pentru ca softul nu poate prelua acest gen de solicitari (afisand o eroare).Zis si facut, insa nu stim ce sa mai facem sa ii determinam pe acesti functionari publici sa isi faca treaba si de aceea am apelat la ajutorul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: lara_lar20@yahoo.com , utilizator 09:46, 30 Septembrie 2009
chiar interesant... eu am lucrat cu contract pe o perioada determinata la APIA...tocmai pt a introduce datele fermierilor mici in program in jud TR si din cate stiu aceste demersuri de faceau pana in luna mai , nu stiu exact, cert este k noi aveam termen pana pe 9 iunie sa introducem datele fermierilor in program, date care ajungeau direct la Buc pt a se da acceptul. Si, din cate stiu de cei carora nu le-am introdus dosarele deoarece au intarziat si le-au depus mai tarziu treb sa se ocupe angajatii apia, funct pub de acolo dar si acestia au avut un termen limita. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre pfa si af octavr octavr Buna! Sotia mea doreste sa-si faca un PFA pentru a presta servicii in domeniul IT atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice insa s-a gandit ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene cultura catina milanamai milanamai Buna ziua! Suntem o familie care detine aprox. 10 ha teren, in prezent necultivat, dar am dori sa incepem o plantatie de catina. Mentionez ca avem sub 35 de ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa daca in trecut am avut af si de cca 3 ani nu am platit nici pana acum impozitul de 6 milioane lei-cat era atunci? leo2000ro leo2000ro Buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine.Momentan sunt angajata cu carte de munca;acum vreo 4-5 ani am avut deschisa o asociatie familiala,o mica taraba cu ... (vezi toată discuția)