avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Srld_srl [sub]inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Srld_srl [sub]inchiriere

un srld deschide un punct de lucru intr-un imobil inchiriat. Poate acesta sa subinchirieze o parte din imobil unui srl?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 09:59, 3 Februarie 2017
Buna ziua!
Veti verica faptul ca sublocatiunea sa nu fie interzisa fie prin legea care reglementeaza activitatea specifica (cazuri rare, dar posibile), fie prin contractul de locatiune. Cu privire la al doilea aspect, in conformitate cu prevederile art. 1805 din Codul Civil, regula este ca subinchirierea este permisa, daca nu a fost interzisa in mod expres:

"Art. 1805: Dreptul de a subcontracta şi de a ceda contractul
Locatarul poate să încheie o sublocaţiune, totală sau parţială, ori chiar să cedeze locaţiunea, în tot sau în parte, unei alte persoane, dacă această facultate nu i-a fost interzisă în mod expres. Cu toate acestea, dacă bunul este mobil, sublocaţiunea ori cesiunea nu este permisă decât cu acordul scris al locatorului."

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot subinchiria daca sunt chiriasa in spatiul primariei? florin7575 florin7575 Sunt pfa raza florin gheorghe teodor si functioneze cu sediul in chirie in spatiul primariei cu activitatea bar de zi.As dori sa subinchiriez 5mp unei firme ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)