avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prezentare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prezentare la proces

Un parat, intr-un proces de partaj, de iesire din indiviziune, a trimis intampinare in care a spus ca nu are nicio pretentie, nu vrea nimic si este de acord cu pretentiile reclamantului, dar a omis sa scrie ca este de acord sa se judece si in lipsa lui, a primit citatie sa se prezinte la proces. Acest parat, poate sa nu se mai duca la proces? Se ia in consideratie intampinarea lui in care spune ca nu vrea nimic? Ce trebuie sa faca? Nu vrea sa se mai prezinte in ziua procesului?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 16:51, 3 Februarie 2017
Da, se va lua in considerare ce a transmis instantei. Instanta e obligata sa-l citeze pentru a avea procedura de citare legal indeplinita. Daca si-a transmis pozitia procesuala, nu este obligat sa se prezinte. Va mai fi o problema cu cheltuielile de judecata. Daca hotararea care se va pronunta este favorabila reclamantului e posibil sa fiti obligat la plata unor cheltuieli de judecata. E important de stiut daca ati trimis acea intampinare pana la prima zi de infatisare. Eu zic sa nu fiti total dezinteresat chiar daca nu va prezentati.
av. Ileana Schwarz
partile sunt citate chiar daca solicita judecarea cauzei in lipsa. nu este necesar sa se prezinte la instanta.
Nu, reclamantul nu mai cere cheltuieli de judecata, deoarece paratul a renuntat la tot in intampinare, dar avand in vedere ca primise citatie, nu stia ce sa faca, Sa mai mearga sau nu. Am inteles poate sa nu mai mearga. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii Lacramioara Macovei Lacramioara Macovei Vreau sa va intreb... [b]Poate paratul sa ceara intr-o intampinare (dosar in fond, actiune de stabilire a paternitatii) admiterea actiunii ... (vezi toată discuția)
Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe romeosuceava romeosuceava CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI RECONVENTIONALE ? SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA ... (vezi toată discuția)
Corectitudine citatie proces divort bontzi bontzi buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul ... (vezi toată discuția)