avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

. Bunicul meu a decedat in 1996 si bunica in 2009. Au avut 2 fii, tatal meu, decedat in 1995 si unchiul meu care este in viata.Noi suntem 4 frati. Noi si unchiul nostru vrem sa vindem un teren agricol aflat in titlul de proprietate pe numele bunicului si sa facem succesiunea doar pentru acesta.Am mers la primaria unde a avut domiciliul bunica si bunicul si am luat anexa 24. Trebuia sa fim si noi nepotii trecuti in cererea de deschidere a succesiunii sau doar fiul urmand ca noi sa facem alta cerere la notar?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:17, 3 Februarie 2017
La succesiunea dupa bunic intra bunica si cei 2 fii. La succesiunea dupa bunica intra cei doi fii. E bine daca sunt trecuti doar fii, adica si tatal dvs. alaturi de unchi, intrucat dvs. veti duce la notar certificatul de deces al tatalui si automat veti intra la mostenire dupa tata. Doar ca va trebui sa deschideti succesiunea si dupa tatal dvs. Toti cei 4 frati veti imparti cei 1/2 parte cuvenita tatalui dvs. dupa bunicul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune,mostenire...? edithloprich edithloprich Buna seara, Am o problema in legatura cu mostenirea unui imobil al bunici mele.In urma cu 6 ani bunica a facut un act de donatie al imobilului fiului ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)