avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor... Anexă și pământ pe 2 localități
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor... Anexă și pământ pe 2 localități

Am mai pus întrebarea... Scuze...Nu știm unde să aflăm răspuns... Părinții mei doresc să-si facă acte de proprietate pe 900 metri pătrați cumpărați înainte de 89, dar s-au trezit că pământul este împărțit de granița dintre 2 localități, și una din anexe , construita fără autorizație, pică exact pe jumătate în cele 2 localități. Se poate obține drept de proprietate de la o singură localitate sau se va împărți pe bucățele? Care sunt pașii de urmat? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:25, 6 Februarie 2017
Inainte de 1989, terenurile nu puteau fi instrainate prin acte juridice intre vii, fiind scoase din circuitul civil. Prin urmare, vanzarile de terenuri din acea perioada, perfectate prin inscrisuri sub semnatura privata sunt nule absolut, astfel cum este si cazul celei incheiate de dumneavoastra, dar, in temeiul conversiunii actelor juridice si a executarii clauzelor anticipatorii, valoreaza antecontract sub forma unei promisiuni de vanzare-cumparare.
Limitele UAT- urilor sunt trasate dupa limitele de proprietati nicidecum sa imparta proprietatile private.
Faceti corect cadastru imobilelor indiferent cine este proprietarul terenurilor, apoi stabiliti exact ce e de facut cu ajutorul unui topograf din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea privata a comunei vs. uat camelia_camy camelia_camy Buna ziua, am si eu o speta daca ma puteti ajuta :sorry:. Este vorba de un teritoriu care este proprietate privata al unei comune dar apartine de UAT-ul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 de ani melchior melchior Pt. o decizie favorabila reclamantului in cadrul unui proces de uzucapiune de 30 de ani as dori sa cunosc cum pot combate legile 58 si 59/19774 (?), in sensul ... (vezi toată discuția)