Am mai pus întrebarea... Scuze...Nu știm unde să aflăm răspuns... Părinții mei doresc să-si facă acte de proprietate pe 900 metri pătrați cumpărați înainte de 89, dar s-au trezit că pământul este împărțit de granița dintre 2 localități, și una din anexe , construita fără autorizație, pică exact pe jumătate în cele 2 localități. Se poate obține drept de proprietate de la o singură localitate sau se va împărți pe bucățele? Care sunt pașii de urmat? Mulțumesc
Inainte de 1989, terenurile nu puteau fi instrainate prin acte juridice intre vii, fiind scoase din circuitul civil. Prin urmare, vanzarile de terenuri din acea perioada, perfectate prin inscrisuri sub semnatura privata sunt nule absolut, astfel cum este si cazul celei incheiate de dumneavoastra, dar, in temeiul conversiunii actelor juridice si a executarii clauzelor anticipatorii, valoreaza antecontract sub forma unei promisiuni de vanzare-cumparare.
Limitele UAT- urilor sunt trasate dupa limitele de proprietati nicidecum sa imparta proprietatile private.
Faceti corect cadastru imobilelor indiferent cine este proprietarul terenurilor, apoi stabiliti exact ce e de facut cu ajutorul unui topograf din zona.
Uzucapiune
crispa
Va rog cine poate sa-mi dea un sfat juridic la urmatoarea speta:Bunica sotului meu a cumparat, prin act de vanzare cumparare 1000mp undeva prin anii 70, nu am ... (vezi toată discuția)