avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu bugetari februarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu bugetari februarie

Bună seara,
Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, spor vechime 25% (il avea în același procent înainte de 2009), sporuri sub formă de sume compensatorii: 25% dispozitiv, 15% confidențialitate și 15% calculator; în plus 5 clase pentru registrul electoral ??
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 02:58, 10 Februarie 2017
Bravo! Atunci cum sa mai vorbim de salarizarea unica de la 1 august?
Am aşteptat o părere contrară pentru că sunt instituţii care menţin introducerea sporului de vechime în salariul de bază în baza prevederilor Legii-cadru nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, deşi actul a fost abrogat de Art. 39, litera W. din capitolul IV din Legea 284/2010.
Nu ştiu care e “şmecheria”cu introducerea sporului de vechime în salariul de bază (căştigă statul sau angajatul), dar văzând OUG nr. 2 din 6 ianuarie 2017 art. 1,alin. (1) - care se referă la salariul de bază - şi alin. (2) – care se referă la sporuri-, majorarea cu 20% a salariului cu sporul introdus sau nu, rezulatul este acelaşi.
=D>
La noi vechimea in munca este bagata in salariul de baza.
simmonac a scris:

La noi s-au obținut prin horărâri judecătorești și au fost menținute sub formă de sume compensatorii și după 2009.

Nu sunteţi nici primii şi nici ultimii care au obţinut astfel de hotarâri. Dar, când vine curtea de conturi, acesta nu se uită la o hotărâre dată de unii judecători care nu ar avea ce căuta într-o sală de judecată. Punctul meu de vedere că acest spor nu se acordă în admnistraţia publică locală a fost şi când eu am primit acel spor. În final, eu am avut noroc cu... amnistia fiscală!
Fiindcă am vorbit de judecători şi... judecători (unii judecă după cât de bine sunt pregătiţi şi după propria conştiinţă, care uneori se transfomă în interes personal!) şi eu ştiu că unele instanţe au admis acţiunile formulate de funcţionarii publici şi personalul contractual care îşi desfăşoară activitatea în domeniul administraţiei publice locale şi au obligat primăriile şi consiliile locale la alocarea, calcularea şi plata către reclamanţi a drepturilor băneşti reprezentând indemnizaţia de dispozitiv lunară în cuantum de 25% din salariul de bază.
Nelegaliatea acestui spor în admnistraţia publică locală este confirmată şi prin Decizia nr.37/14.12.2009, publicată în M.Of. nr.217/07.04.2010, ÎCCJ, Secţiile Unite.
Urmare a unui control făcut de către inspectorii curţii de conturi, acestia în raportul făcut solicit recuperarea sporului de dispozitiv, chiar dacă se ajunge în instant, în baza deciziei nr. 37/2009, consider că nu veţi avea câştig de cauză.
Cunosc UAT-uri unde au fost nevoiţi să recupereze sumele încasate ca spor de dispozitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime miha18 miha18 Buna ziua. Suntem o institutie publica . In prezent, prin aplicarea Legii cadru 284/2010, in salariul de baza este inclus si sporul de vechime. Avand in ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporul de vechime nicolas1982 nicolas1982 va rog sa imi spune-ti daca sporul de vechime, conform legi 284/2010, face parte din salariul de baza si daca da atunci cum se stabileste sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Salarizarea unitara in administratia publica locala, pe intelesul tuturor Kyandra Kyandra Scriu acest articol cu speranta ca cineva in masura il va citi si va opri dezastrul care inseamna legea salarizarii unitare acum in discutie publica, modelul ... (vezi toată discuția)