simmonac a scris:
La noi s-au obținut prin horărâri judecătorești și au fost menținute sub formă de sume compensatorii și după 2009.
Nu sunteţi nici primii şi nici ultimii care au obţinut astfel de hotarâri. Dar, când vine curtea de conturi, acesta nu se uită la o hotărâre dată de unii judecători care nu ar avea ce căuta într-o sală de judecată. Punctul meu de vedere că acest spor nu se acordă în admnistraţia publică locală a fost şi când eu am primit acel spor. În final, eu am avut noroc cu... amnistia fiscală!
Fiindcă am vorbit de judecători şi... judecători (unii judecă după cât de bine sunt pregătiţi şi după propria conştiinţă, care uneori se transfomă în interes personal!) şi eu ştiu că unele instanţe au admis acţiunile formulate de funcţionarii publici şi personalul contractual care îşi desfăşoară activitatea în domeniul administraţiei publice locale şi au obligat primăriile şi consiliile locale la alocarea, calcularea şi plata către reclamanţi a drepturilor băneşti reprezentând indemnizaţia de dispozitiv lunară în cuantum de 25% din salariul de bază.
Nelegaliatea acestui spor în admnistraţia publică locală este confirmată şi prin Decizia nr.37/14.12.2009, publicată în M.Of. nr.217/07.04.2010, ÎCCJ, Secţiile Unite.
Urmare a unui control făcut de către inspectorii curţii de conturi, acestia în raportul făcut solicit recuperarea sporului de dispozitiv, chiar dacă se ajunge în instant, în baza deciziei nr. 37/2009, consider că nu veţi avea câştig de cauză.
Cunosc UAT-uri unde au fost nevoiţi să recupereze sumele încasate ca spor de dispozitiv.