avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere locuinta cu chirie de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere locuinta cu chirie de la stat

Buna seara.Sunt o doamna de 83 de ani,opensie de 700 roni[am locuit int-o casa nationalizta care a fost retrocedata acum 5 ani]pana acum mi am perms sa platesc o suma modica pt o camera ,propietarul a vandut casa si nu gasesc pe cineva care sa mi inchirieze un spatiu.Intrebarea mea este cum si daca pot apela la stat pentru a inchiria o camera de la icral.Mentionez ca nu mai am pe nimeni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: voichita4075 , utilizator 10:38, 7 Februarie 2017
Hotararea Guvernului Nr. 352/ 2012, pentru aprobarea programului „Constructia de locuinte cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat”, este actul normativ care ofera posibilitatea inchirierii locuintelor de la stat.
De acest act normativ pot beneficia atat persoanele fizice, cat si personalul propriu al autoritatilor publice centrale. Cererile se depun la primarii.
Prioritari sunt cei cu situatii locative sau sociale deosebite (persoane evacuate din case nationalizate sau provenite din centre de ocrotire sociala etc.).
Faceti de urgenta cerere la primaria de care apartineti.
am facut o cerere acum catva ani dar raspunsul a fost ca nu pot prii locuinta deoarece am avut candva locuinta proprietat.Da am avut dar am fost nevoita sa vand pt sanatatea fiului meu care din pacate a murit.In acest caz mai am vreo speranta?Multumesc
.
CERETI O AUDIENTA LA PRIMAR SI EXPLICATI SITUATIA.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca suma de plata sa fie fixata de primarie? adrian58 adrian58 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati ce trebuie sa fac in urmatorul caz: Am fost evacuat din casa nationalizata retrocedata propietarului,sunt cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune adrian nicolae adrian nicolae ROG UN SFAT, Dupa decesul mamei (2009) sa facut in termen de 6 luni succesiunea la notariat ,masa succesorala un imobil compus una camera,bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Chirie casa nationalizata in administrarea fondului locuinte propietate de stat maribaets maribaets Ma numesc Oros Lucretia si sunt cu chirie a fondului de locuinte propietate de stat in casa nationalizata din 1998 intr- un apartament cu 2 camere , in ... (vezi toată discuția)