avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

M-am căsătorit in 2009, in 2012 am achiziționat împreună cu soțul meu un apartament prin programul " prima casa" , iar in 2015 am divorțat. El are un salariu de peste 2000 lei, iar eu de 1000 lei. Am divorțat la primărie, dar încă nu am facut partajul, el locuind inca in apartament, eu nu. Întrebarea mea este: daca renunț la coproprietatea si coplatirea apartamentului la notar, ce suma ar trebui sa-mi dea fostul meu sot? Sau daca mi se cuvine vreo suma...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 09:37, 6 Februarie 2017
Totul depinde de inscrisurile din cartea funciara si contractul de vanzare-cumparare..
Daca imobilul este notat in CF. in cota de 1/2 parte, atunci coata de 1/2 parte achitata pana la data pronuntarii divortului va revine. Daca in contract sunt esalonate ratele in functie de contributie , atunci va revine acea contributie.Prin renuntare la coplata, toata rata ii revine fostului sot.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Daca apartamentul e intabulat in CF in cote egale cum se face de regula, si doriti sa-i ramana sotului (fost) ,atunci dvs aveti dreptul la 50% din ratele deja achitate de la data achizitionarii si pana la data divortului. Se impart egal si cheltuielile facute cu achizitionarea ( evaluare apartament, certificat energetic, comisioane de acordare daca nu au fost incluse in credit etc)
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara = rata la apartament ADANNA ADANNA Buna ziua, Sotul meu a plecat de acasa in urma cu 1 an si doua luni...Cererea de divort a fost introdusa in noiembrie, iar divortul s-a pronuntat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Partaj lusima lusima Eu impreuna cu fostul sot avem cumparat impreuna in parti egale si indivizibile un apartament inainte de a fi casatoriti, cu banii de la parintii nostri care ... (vezi toată discuția)