avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie/ procura copii minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie/ procura copii minori

Buna ziua,
Sotul meu trebuie sa vina in Romania pentru a da o delcaratie la notar pentru a putea merge cu copiii la el. Precedenta a expirat, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa arate, avand in vedere ca, pasapoartele copiilor mei expira in luna mai 2018, fiica mea cea mica implineste 14 ani in febr. 2018, iar cea mare 18 ani in oct. 2018. Stiu ca acum este valabila 3 ani aceasta declaratie. Ce acte sa trecem in ea? Pasaportul si C.I. pentru cea mare, CNP-ul sau...a.i. sa fie valabila 3 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:55, 6 Februarie 2017
Buna ziua,

In declaratie trebuie trecute seriile si numarul pasaportului / CI ale fetelor dar nu va faceti griji pentru ca e trecut si CNP-ul, iar acesta nu se schimba, identificarea se face pe baza lui. Veti putea folosi declaratia chiar daca fetele nu vor mai avea aceleasi acte.

Oricum pasaportul celei mici il veti avea, iar dupa CI a celei mari puteti face o fotocopie daca chiar vreti sa aveti un element de siguranta in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate declaratie notariala ci expirata alinaioana79 alinaioana79 Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie: am o declaratie notariala de la sotul meu pentru a calatori cu 2 copii minori in Anglia in perioada iunie 2015- ... (vezi toată discuția)
Calatorie in italia eu1001 eu1001 buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: sotul meu este plecat in italia si ar dori sa mergem si noi la el ( eu si cei doi copii minori ai nostri), dar nu ... (vezi toată discuția)