Buna ziua.
Am cumparat un bun mobil, care in opinia mea are un defect.
1) Ce taxa de timbru si timbru judiciar trebuie sa achit pentru ,,actiunea de chemare in garantie''(Lg. 449/2003) in cazul in care nu solicit restituire totala sau partiala a pretului platit, ci doar repararea defectului? Mentionez ca bunul mobil e evaluat la aproximativ 25.000 lei. E aceeasi taxa prevazuta de art. 1 pct. e) din Lg. 146/1997 (intre19.395,01 lei - 38.790,00 lei ---1.247 lei + 4% pentru ce depaseste 19.395,01 lei), chiar daca, repet, nu solicit restituirea pretului?!
In lege nu am gasit cuantumul taxei de timbru pentru ,,actiunea de chemare in garantie''.
2) Sau credeti ca pot sa-mi formulez actiunea pe ,,raspunderea contractuala'' c. civ?
3) Din experienta poate...O.P.C-ul isi face treaba, as putea sa ma adresez lor?
Multumesc.
Puteti depune plangere la OPC si sa asteptati raspunsul loc...isi cam fac treaba....
In privinta actiunii in instanta ati putea depune actiune intemeiata pe obligatia de a face....reparatia.... intemeiata pe art 11 din legea nr.449/2003
Art. 11
(1)În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului, ca măsură reparatorie, înlocuirea sau repararea produsului în funcţie de opţiunea sa, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care această solicitare este imposibilă sau disproporţionată.
(2)O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
a)valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b)importanţa lipsei de conformitate;
c)dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3)O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu are un produs identic pentru înlocuire.
(4)Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord între vânzător şi consumator, şi fără nici un inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele
Avand in vedere faptul ca dvs solicitati reparatia...aceasta actiunea se taxeaza conform art.13 alin.1 cu 8 lei. , daca solicitati si repararea pagubelor suferite ...se taxa cu 39 de lei conform art.3 alin.1 lit.m din lege.
Legea 449
dryw3r
va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)