avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demis si salariul compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demis si salariul compensatoriu

rugamintea mea la dumneavoastra este sa imi spuneti:
1. daca este undeva stipulat in lege ca angajatorul se obliga sa ofere salarii compensatorii in cazul in care angajatul (eu) a fost demis din motive de reducere personal.
2. in lunile mai/iunie am intrat jumatate din membrii firmei in somaj tehnic fara a fi defapt in somaj (practic am muncit) si nici nu am semnat nici o foaie in care sa-mi dau acordul ca vreau sa intru in somaj, cat de legala este aceasta manevra? deoarece in cazul in care nu-mi voi primii banii cuveniti de la patron vreau sa il reclam la ITM
Cel mai recent răspuns: repulse , utilizator 16:56, 10 Septembrie 2009
Da. In contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010 art 78, alin 1 si ar trebui si in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de societate.
Cum ati fost demis pentru reducere de personal? ... Cu ce articol din Codul Muncii v-a fost incetat c.i.m.?
si acel articol stipuleaza si cand? sau doar ca trebuie sa primesc salariul compensator si atat? iar legat de cealalta problema ma poate ajuta cineva?
momentan doar am fost anuntat ca din octombrie nu voi mai face parte din acest colectiv, s-a facut verbal, nimic scris
Art.67 din Codul Muncii prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In art.78 alin.din CCMN se stipuleaza ca, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

Pe durata întreruperii temporare a activitatii, salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii- art.53 alin.2 C.mun.

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)
Restructurare de post Radu_Alexandru1 Radu_Alexandru1 Buna ziua! Am si eu o intreb mica ,in caz ca nu imi gaseste firma alt loc in firma ce pot face.... deoarece nu indeplinesc cerintele pentru somaj 1 Am ... (vezi toată discuția)