avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani de la un avocat care nu si-a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani de la un avocat care nu si-a facut datoria

Buna ziua.Am incheiat un Contract de asistenta juridica cu un avocat care sa ma reprezinte intrun proces de mostenire,acum un an,i-am achitat onorariul si i-am lasat si toate actele necesare ca sa inceapa procesul.Timpul a tot trecut,fara sa se intample nimic.Cand il sunam la telefon ba nu raspundea ba daca raspundea ma tot aburea cu fel si fel de mincini.Dupa vreo sase luni m-ia cerut la telefon sa achit taxa de timbru judiciar si sa-i trimit chitanta in original ca sa o puna la dosar,dosarul fiind pe rol,zicea el,ceea ce aveam sa constat mai tarziu ca nu era adevarat.Am mers sa stau de vorba cu el,eu fiind la cateva sute km.departare si atunci am aflat ceea ce eu banuiam de mult ca el nu afacut nici un demers pentru a incepe procesul,mentionez ca toate actele erau la el si intre timp au trecut aproape noua luni.Atunci si-a luat inca o data angajamentul ca o se apuce de treaba si ca mai cunoaste si el pe cineva pe acolo si ca procesul o sa dureze putin.Dupa vreo luna si ceva si dupa alte telefoane am constatat ca a depus o actiune online la judecatoria respectiva in numele meu,dar mi-a trecut adresa gresit.Ca urmare,eu nu am primit de la judecatorie notificarile prin care mi se cereau restul de documente pentru inceperea procesului.Ca urmare judecatoria m-a anuntat ca mi-sa anulat cererea de chemare in judecata.Am incercat sa iau legatura cu dl.avocat, cu greu am reusit,mi-a spus sa-i trimit o copie dupa scrisoarea de la judecatorie pentru ca eram in termenul ala de 15 zile cand se mai putea face ceva,i-am trimis acea copie si acum din nou nu mai raspunde nuci macar la telefon si au trecut si cele 15 zile iar eu nu mai stiu nimic de dosarul meu. V-as ruga sa-mi spuneti,ce as putea face ca sa-mi recuperez banii care i-am dat pe onorariul lui si pe taxa timbrului judiciar.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:13, 7 Februarie 2017
Sesizare disciplinara la baroul din care face parte si actiune in instanta daca - dupa ce ii notifcati solicitarea dvs de restituire a onorariului - nu se rezolva amiabil situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa mai fac sa imi recuperez banii si actele de la o avocata hoata si micinoasa? ALEXA_2585 ALEXA_2585 Anul trecut mi-a fost ridicata masina. Nu eram in localitate si am aflat asta la o sapt dupa, cand am revenit, binenteles interesandu ma eu unde imi e masina, ... (vezi toată discuția)
Problema dosar rezolutiune antecontract - taxa judiciara de timbru majorata, declinare de competenta iuliax iuliax Buna ziua. Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.Problema mea este urmatoarea: In noiembrie 2011 am achitat un avans de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la avocat care nu si-a facut treaba pavelbuta pavelbuta In februarie 2016 am inceiat un Contract de asistrnta juridica cu un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces de mostenire,ocazie cu care i-am achitat ... (vezi toată discuția)