Buna ziua! Vreau o lamurire, daca se poate, legata dr obligatiile angajatului atunci cand i se termina CCC. Sa dau exemplu situatia mea: copilul face 2ani pe 2.07, eu vreau sa incep munca cu 2luni inainte pentru a beneficia de stimulent. Stiu ca angajatorul este obligat sa ma primeasca. Intrebarea era: eu sunt obligata sa ma intorc la fostul loc de munca? Imi pot incepe activitatea in alta parte fara nicio problema? Care sunt pasii de urmat? Multumesc!
Pai si daca angajatorul nu-mi accepta demisia, ce-i de facut? Eu din pacate nu am gasit in lege faptul ca nu-s obligata sa ma intorc la vechiul job. Si mai exista o problema: intre vechiul job si noul nu trebuie sa fie nici o zi lipsa, adica daca c.i.m se incheie pe 25.04, noul contract ar trebui sa inceapa pe 26.04 asta sa nu pierd stimulentul. Exista undeva in lege unde pot eu impune/cere asta sau depinde doar de fostul angajat?
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, iar refuzul angajatorului de a inregistra demisia va da dreptul de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul angajatorului de va inregistra demisia poate fi sesizata ITM-ului.