avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata a instrainat (sau vandut ) un teren 7ha , surorii mele fara ca mama mea sa fi semnat acel act mentionez ca mai suntem inca 2 mostenitori si nu stim de acel act .Daca mama nu a semnat este acel act valabil ?.Actul, daca exista este la sora mea care este si cumparator, mama mea nu are acel act. Unde ne putem interesa de validitatea acelui act? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:16, 8 Februarie 2017
Daca acel teren era bun comun al parintilor in mod normal trebuia semnat si de mama. In plus, vanzarile de imobile sunt valabile numai daca se incheie la notar.

E greu insa de emis o opinie legala in lipsa posibilitatii analizarii actului respectiv. E necesar de stiut si data la care s-a incheiat actul, pentru a se putea verifica norme legale in vigoare la acel moment.
Daca terenul a fost dobandit de ambii parinti in timpul casatoriei, atunci este bun comun, iar contractul de vanzare cumparare trebuia semnat si de mama dvs.
Daca terenul a fost dobandit de tatal dvs anterior casatoriei sau provine din mostenirea de la bunici, dintr-un contract de donatie sau dintr-un testament, este bunul lui propriu si ca atare nu era necesara si semnatura mamei.
Insa daca actul a fost incheiat la notar, slabe sanse ca bunul sa fie comun, iar actul sa fi fost semnat numai de tata, deci sa nu fie valabil. Actele vorbesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. titlul ... MhMEla MhMEla Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu care a decedat in anul 2000, iar parintii au fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire luducornelia luducornelia daca inaintea casatoriei unul dintre soti are un imobil pe care parintii lui au uzufruct,iar parintii lui sunt cei ce i/au facut cadou aceasta casa,in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)